Skreddersydde kortferier i én og samme bestilling

I en og samme bestilling tilbyr vi deg overnatting, måltider og opplevelser på flere av våre hotell og spisesteder i Norge. Pakkene bestilles via våre nettsider og betales med kort. Turene gjennomføres med egen bil og i tillegg til historiske hotell- og spisesteder tar vi deg med gjennom vakker norsk natur.  Pakkene er skreddersydde med fokus på ulike tema og vi frister med gode smaksopplevelser, boblende romantikk, Nasjonale turistveger, historiske båter eller aktiviteter som sykkeltur på Rallarvegen. Kortferiene kan gjennomføres som weekendturer eller midtuke  – det som passer best for dere.
For mer informasjon: kortferie@dehistoriske.no

Rallarvegen, Finse - Flåm Totalpris pr. person fra kr.4350,-
Finse / Flåm

Rallarvegen, Finse - Flåm

Gjelder: 11/7 - 30/9 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Den vakreste sykkelturen du kan tenke deg – et lite stykke Norge.

Vår pakke med sykkeltur på Rallarvegen er ferdig skreddersydd for deg. Sykkelturen fra Finse til Flåm er en reise i mektig natur og kultur. Du bor historisk godt på Finse 1222 og Fretheim Hotel og nyter de lokale smakene man får servert.

Rallarvegen til Voss Totalpris pr. person fra kr.4650,-
Finse / Voss

Rallarvegen til Voss

Gjelder: 11/7-30/9 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Vakker sykkeltur langs Bergensbanen fra Finse til Voss.

En skreddersydd «Rallarvegspakke» med unike natur opplevelser i kombinasjon med overnattinger og måltider på våre historiske hotell; Finse 1222 og Fleischer’s Hotel. Rallarvegen er en av Norges mest populære sykkelturer og du sykler langs isbre, fjellvann og bekker i typisk norsk fjellandskap.

Preikestolen Totalpris pr. person fra kr.2500,-
Sandnes/Sola

Preikestolen

Gjelder: 1/5 -31/10 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Skreddersydd kortferie med to av våre historiske hoteller og fottur til Preikestolen.

Preikestolen er en av Rogalands best besøkte attraksjoner og et av landets flotteste fotomotiver. I 2011 ble Preikestolen kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN Go og Lonely Planet. I kombinasjon med to av våre historiske hotell, Kronen Gaard Hotel i Sandnes og Sola Strand Hotel blir dette en kortferie hvor aktivitet, opplevelse, god mat og unikt vertskap står i fokus.

Trolltunga Totalpris pr. person fra kr.2890,-
Utne/Lofthus

Trolltunga

Gjelder: 15/6-15/9 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Dette er den lange fotturen og de historiske perlene du ikke vil gå glipp av

Opplev den heftige steinformasjonen Trolltunga i Fjord Norge i kombinasjon med våre historiske hoteller, Utne Hotel og Hotel Ullensvang. En skreddersydd kortferiepakke hvor du får oppleve dramatisk vestlandsnatur, god mat og unik historie.

Flåmsbana – et fjordeventyr Totalpris pr. person fra kr.3250,-
Balestrand / Flåm

Flåmsbana – et fjordeventyr

Gjelder: 1/5-30/9 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Flåmsbana og Sognefjorden i kombinasjon med våre historiske hoteller Kviknes Hotel og Fretheim Hotel.

Dette er en populær kortferie med historisk atmosfære, flott natur og verdens vakreste togreise innen rekkevidde. Flåmsbana er en av verdens mest spektakulære togreiser - med panoramautsikt over noe av den villeste og mest storslåtte naturen i norsk fjordlandskap.

Boblende romantikk Vestlandet Totalpris pr. person fra kr.2815,-
SOGNDALSTRAND / SOLA

Boblende romantikk Vestlandet

Gjelder: Weekend hele 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Sett av en weekend til den du er aller mest glad i og nyt selskapet i historiske omgivelser med gode smaker. Denne kortferien i Sogndalstrand og Sola er laget nettopp med dette som formål: tid til hverandre.

Sogndalstrand Kulturhotell og Sola Strand Hotel tar imot dere med varme og vennlighet. Vår signatur på våre romantiske kortferier finner dere på rommet med ønske om et opphold dere sent vil glemme.

Byopplevelser i Bergen Totalpris pr. person fra kr.1350,-
Bergen

Byopplevelser i Bergen

Gjelder: Gyldig til 31/12 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: En herlig kortferie i Bergen by hvor man kombinerer et historisk hotell med valgfrie historiske spisesteder.

En fristende 2 netters pakke med opphold på Grand Terminus hvor man kan sette sammen sine egne restaurant valg. Spis middag på tradisjonsrike Bryggen Tracteursted og nyt en deilig lunsj på Fløien Folkerestaurant. Gode smaksopplevelser i kombinasjon med spennende historie.

Boblende romantikk på Godsene Totalpris pr. person fra kr.3745,-
Jeløy / Finstadjordet

Boblende romantikk på Godsene

Gjelder: 1/5 - 17/11 2016

Varighet: 2 netter / 3 dager

Høydepunkt: Romantikk i luksuriøse omgivelser

La romantikken blomstre på våre fantastiske gods, hotell Refsnes Gods og Losby Gods. Åpne sansene for det gode liv, for ro og for hverandre. En herskapelig kortferie med nydelig mat og drikke krydret med interessant og spennende historie.

Byopplevelser i Oslo Totalpris pr. person fra kr.2750,-
Oslo

Byopplevelser i Oslo

Gjelder: Gyldig til 31/12 2016

Varighet: 2 netter / 3 dager (med mulighet til forlengelse)

Høydepunkt: 2 netters pakke i Oslo med overnatting på Camillas Hus & valgfrie historiske restauranter.

Mellom Oslofjorden og Oslomarka ligger Norges hovedstad og største by, med et yrende uteliv og en helt spesiell evne til å kombinere naturopplevelser og byliv. Dere sjekker inn på vakre Camillas Hus og velger herlige måltider på en eller flere av våre smakfulle restauranter.

Boblende Romantikk ved Oslofjorden Totalpris pr. person fra kr.4125,-
Jeløy / Tjøme

Boblende Romantikk ved Oslofjorden

Gjelder: Gyldig til 31/12 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Nyt kunsten på Hotell Refsnes Gods og idyllen på Engø Gård

Når du og din kjære virkelig skal skjemme dere selv bort har vi valgt ut 2 av våre mest romantiske steder for et uforglemmelig minne. Her nyter man nydelige smaker i idylliske og fredfylte omgivelser. Ta dere en pause fra hverdagen – et opphold som gir balsam for sjelen!

Boblende romantikk på Sunnmøre Totalpris pr. person fra kr.3665,-
Ålesund / Norangsfjorden

Boblende romantikk på Sunnmøre

Gjelder: 1/5 - 30/9 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Bli med på en romantisk kortferie på Sunnmøre. Hvil hodet på en pute mot havet på Hotel Brosundet i Ålesund og vær med på en reise tilbake i tid på Hotel Union Øye.

En romantisk skreddersydd pakke som inneholder både bynære og landlige omgivelser. Noen dager med tid til hverandre. På Hotel Brosundet blir dere tatt godt vare på og i herskapelige omgivelser i Norangsfjorden er det lett å pleie forelskelsen. Her finner dere roen til å dyrke det vakreste som finnes, nemlig kjærligheten.

Matvegen - Smaken av Sogn Totalpris pr. person fra kr.4750,-
Solvorn / Balestrand

Matvegen - Smaken av Sogn

Gjelder: 1/5 - 30/9 2016

Varighet: 3 netter/4 dager

Høydepunkt: Kortferie med smak av norske fjorder og fjell.

Ønsker du å nyte smaker fra Norges lengste fjord kombinert med overnatting på historiske hotell med et tilstedeværende vertskap? Med bilen tar du deg enkelt frem mellom tradisjonsrike Walaker hotell og familiedrevne Kviknes Hotel.

Matvegen - Smaken av Østlandet Totalpris pr. person fra kr.3440,-
TJØME / KROKKLEIVA

Matvegen - Smaken av Østlandet

Gjelder: Gyldig til 31/12 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Kortferie med lokale smaker som gir fryd for øyet og fest for ganen.

Bo godt på våre historiske hotell, Engø Gård og Sundvolden Hotel . Omgitt av vakker natur og lun atmosfære danner dette en perfekt ramme for kulinariske nytelser.

Matvegen - Smaken av fjord og kyst Totalpris pr. person fra kr.3120,-
Solstrand / Bekkjarvik

Matvegen - Smaken av fjord og kyst

Gjelder: Gyldig til 31/12 2016

Varighet: 2 netter / 3 dager

Høydepunkt: En fortreffelig kombinasjon hvor nydelige smaker fra kyst og fjord er knyttet sammen med to historiske perler; Solstrand Hotel & Bad og Bekkjarvik Gjestgiveri.

Ferdig pakket kortferie med egen bil som inkluderer Solstrand Hotel & Bad og Bekkjarvik Gjestgiveri. Begge med beliggenhet like utenfor Bergen i naturskjønne omgivelser og som tilbyr sine gjester historie, mat og vertskap som overgår det vi er vant til. Senk skuldrene og nyt de vestlandske smakene!

Matvegen – Smaken av Sørlandet Totalpris pr. person fra kr.3620,-
Tjøme / Fevik

Matvegen – Smaken av Sørlandet

Gjelder: Gyldig til 31/12 2016

Varighet: 2 netter / 3 dager

Høydepunkt: Sett av noen dager hvor nydelige smaker kombineres med opphold på vakre Engø Gård på Tjøme og Sørlandets perle Strand Hotel Fevik.

Kortferien med egen bil starter på vakre Engø Gård på Tjøme. Omgitt av vakker natur, historiske bygninger, velvære og kulinariske nytelser finner dere her en atmosfære som gir ro i sjelen. Turen fortsetter mot Sørlandet og Strand Hotel Fevik. Her kan du drømme deg bort i utsikten til hav og myke sanddyner like utenfor dørene fra morgen til kveld. Dette er trolig det nærmeste du kommer en «Middelhavsferie» i Norge.

Matvegen - smaken av fjordene Totalpris pr. person fra kr.3180,-
Sandane / Balestrand

Matvegen - smaken av fjordene

Gjelder: 1/5-30/9 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Fristende kortferie over Nasjonal turistveg Gaularfjellet med lokale smaker fra Nordfjord og Sognefjorden.

På Gloppen Hotell og Kviknes Hotel har gjestfrihet og matglede kontinuerlig vært i fokus og nå får dere muligheten til å oppleve disse to historiske perlene i en reise. Denne unike kortferien inviterer til nydelige måltider i tillegg til noe av det mest spektakulære Norge har å by på når det kommer til vakker natur.

Nasjonal turistveg Sognefjellet Totalpris pr. person fra kr.3275,-
Balestrand / Øye

Nasjonal turistveg Sognefjellet

Gjelder: 1/5 - 30/9 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Kortferie med egen bil hvor du opplever norsk natur og arkitektur på sitt aller flotteste. Overnattinger og smakfulle måltider på historiske hotell underveis.

Kortferien starter i vakre Balestrand hvor man bor godt på det majestetiske Kviknes Hotel. Videre tar turen deg over Nasjonal turistveg Sognefjellet, Nord-Europas høyeste fjellovergang og avsluttes i Øye ved Norangsfjorden og Sunnmørsalpene. Her overnatter man på Hotel Union Øye som i seg selv er en reise tilbake i tid.

Nasjonal turistveg Rondane Totalpris pr. person fra kr.2115,-
Hafjell / Røros

Nasjonal turistveg Rondane

Gjelder: 1/5 - 30/9 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: På denne kortferien med egen bil opplever man storslagen norsk natur. Overnattinger på De Historiske hoteller underveis krydrer kjøreturen langs de blå fjellene i Rondane.

Kortferien starter på det familiedrevne hotellet Nermo i Hafjell hvor man blir tatt godt vare på. Videre tar turen deg over Nasjonal turistveg Rondane mellom Muen på Venabygdsfjellet og Folldal, og videre til Røros og Røros Hotell. Nyt lokale smaker, de gode vertskapene og vend blikket mot et fantastisk landskap.

Nasjonal turistveg Hardangervidda og Hardanger Totalpris pr. person fra kr.3990,-
Geilo / Lofthus / Utne

Nasjonal turistveg Hardangervidda og Hardanger

Gjelder: 1/5 - 30/9 2016

Varighet: 3 netter/4 dager

Høydepunkt: Kortferie med egen bil hvor man får en kjøreopplevelse gjennom det beste av norsk natur i kombinasjon med noen av de mest sjarmerende hoteller i Norge.

18 nøye utvalgte veger i Norge har fått status som Nasjonal turistveg. I vår ferdige skreddersydde pakke får man oppleve 2 av disse, Nasjonal turistveg Hardangervidda og Hardanger. Underveis bor man godt på De Historiske hotellene Dr.Holms Hotel på Geilo, Hotel Ullensvang og Utne Hotel.

Historisk båtopplevelse på Telemarkskanalen Totalpris pr. person fra kr.4995,-
Telemark

Historisk båtopplevelse på Telemarkskanalen

Gjelder: 18/5 - 10/9 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Reis med kongen og dronningen av Telemarkskanalen og bo på eventyrhotellet Dalen Hotel anno 1894.

Velkommen til en ekte historisk kortferie med en kombinasjon av et opphold på Dalen Hotel i herskapelig stil og kanalcruise på Telemarkskanalen med en av de klassiske kanalbåtene MS Henrik Ibsen og MS Victoria.

By og Fjord på Vestlandet Totalpris pr. person fra kr.3610,-
Bergen/Os

By og Fjord på Vestlandet

Gjelder: 4/1 - 22/12 2016

Varighet: 3 netter/4 dager

Høydepunkt: Kortferie med fjord- og byopplevelser i og rundt Bergen

Velkommen til en herlig langweekend på Vestlandet som kombinerer et opphold på Solstrand Hotel & Bad ved Bjørnefjorden med Bergen by og Grand Terminus. Kortferien starter i Bergen og med hurtigbåten Hardangerfjord Ekspressen får dere en vakker start på turen med båtreise fra byen og til Os som ligger naturskjønt til utenfor Bergen.

Fyrferie Totalpris pr. person fra kr.2675,-
KARMØY / FARSUND

Fyrferie

Gjelder: 1/5 - 30/9 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Ferdig skreddersydd kortferie hvor du får oppleve to av «Kystens katedraler», Høyevarde Fyrhotell og Lista Fyr.

Nærheten til fyrene er spesiell. Sjelden kommer du så tett på naturen, sjelden er utsikten mer storslått og sjelden er historiene mer spennende. Denne kombinasjonen sammen med historiske hotell og gode smaker gjør denne kortferien til innholdsrike dager.

Fjordferie på historiske hotell Totalpris pr. person fra kr.4370,-
LOFTHUS/FLÅM/VOSS

Fjordferie på historiske hotell

Gjelder: 1/5 - 30/9 2016

Varighet: 3 netter/4 dager

Høydepunkt: Historiske opplevelser i hjerte av Fjord Norge.

En 4 dagers pakke med besøk i dette praktfulle området midt i Fjord Norge. Bilferie i Norge hvor du bor historisk, nyter vertskapene og de gode smakene. Vakre omgivelser tett på både fjell & fjord.

Fjordferie på Vestlandet Totalpris pr. person fra kr.4460,-
LOFTHUS/OS UTENFOR BERGEN

Fjordferie på Vestlandet

Gjelder: 4/1 - 22/12 2016

Varighet: 3 netter/4 dager

Høydepunkt: Opplev det beste av Vestlandet i en reise.

Vi tilbyr en historisk rundtur spekket med natur- og kulturopplevelser, samt besøk på to særegne hoteller med lun atmosfære og ekte matopplevelser. Velkommen til to vakre perler ved fjorden, Hotel Ullensvang og Solstrand Hotel & Bad.

Historiske perler i Jotunheimen Totalpris pr. person fra kr.3115,-
Inngangsporten til Jotunheimen / Solvorn

Historiske perler i Jotunheimen

Gjelder: 1/5-30/9 2016

Varighet: 2 netter/3 dager

Høydepunkt: Historiske perler i Jotunheimen og Sogn, den perfekte kombinasjon av fjell og fjord.

En tre dagers tur som kan starte i Bergen eller Oslo, over Sognefjellet – Norges høyeste fjellovergang. En av de eldste og flotteste av Norges Turistveger – med et panorama av Norges høyeste fjell – Jotunheimen, Breheimen og Hurrungane for å nevne noen.

En smak av Svalbard Totalpris pr. person fra kr.2490,-
Longyearbyen

En smak av Svalbard

Gjelder: 1/5 - 20/12 2016

Varighet: 2 netter / 3 dager

Høydepunkt: Besøk verdens nordligste by - halvveis mellom Norge og Nordpolen.

Opplev mat og vin på 78 grader nord i tillegg til spektakulær natur. I denne pakken har vi inkludert to overnattinger på Svalbard Hotell og en ypperlig middag på Huset Restaurant. “Huset” er Longyearbyens mest legendariske bygg som du ser I mørketiden opplyst som et slott øverst i dalen.