Baren på Bergen Børs Hotel
Tilbake
Bergen

Reisebrev fra Bergen Børs

Tekst og foto: Cecilie Moestue

Nyåpnet Bergenshotell i ærverdige lokaler


Det nye hotellet Bergen Børs som åpnet i 2017 kan by på fasjonabelt interiør, internasjonal stemning og to fantastiske restauranter. Cecilie Moestue tok turen til Bergen for en ordentlig omvisning - og fikk seg en kulinarisk opplevelse på Bare Restaurant.

Som et rødt og hvitt palass ligger det godt synlig midt på Vågsalmenningen, Bergen
Børs Hotel. Mer sentralt i Bergen går det ikke an å komme. Med utsikt til Vågen,
Fisketorget og Bryggen.

To eventyraktige tårn, rød løper og buede vinduer pirrer nysgjerrigheten. Her må jeg
inn og se.

Det staselige og ærverdige bygget fra 1862 har vært både børs, bank, kontor, butikk
og restaurant i sitt tidligere liv.

Jeg er nysgjerrig, og lurer på om jeg får lov til å ta en titt på flere av rommene. Jeg faller for den intime atomosfæren i et av de minste.

Og når badet har lekre fliser og luksuriøs såpe fra noen øyer utenfor Bergen føles alt perfekt.

Men det er på deluxe-hjørnerommet med vinduer på alle kanter at jeg får den internasjonale følelsen. Byutsikt bak florlette gardiner fører tankene mine nesten helt til Manhattan.

Og så liker jeg godt de røde detaljene i den mørke innredningen.

Stavparketten er også en favoritt.

Men for å se Bergens fineste utsikt må jeg inn i hjørnesuiten. Her er det høyt under taket og gjennom sjarmerende buede vinduer kikker jeg ut mot Vågen. 

Cruiseskip, yrende liv på Fisketorget og “Staatsraaden” i det fjerne. Dette kan jeg like.

Soverommet har den riktige innbydende atmosfæren, og mon tro om ikke putene er litt mer eksklusive her enn på de andre rommene? 

Det er fristende å sette seg i ro og mak og lese boka om hotellet som ligger fremme. 

Eller å smyge seg ned i sofaen med de store velurputene under kunsten som passer så
flott inn.

Eller hva med å lese boken i badekaret?

Når jeg ser baren faller jeg pladask. I 3. etasje ligger den gamle handelskammersalen med det historiske interiøret intakt. Nå omgjort til en hypermoderne bar. Ved hjelp av et hundretalls speilfliser og en monumental marmordisk gir den assosiasjoner til både Paris og Barcelona.

Da blir det ikke feil med en frisk og deilig bringebær-fizz, som er signaturdrinken her.

Vegg i vegg ligger Bare Restaurant. Kjent for å være den beste i byen.

Her serveres lokale spesialiteter av ypperste klasse, men i dag er jeg på jakt etter noe
enklere.

Rundt hjørnet, men i samme bygning som hotellet, finner jeg gastropuben Bare Vestland som har nydelige tapas og småretter av lokale råvarer.

Her er det lun stemning og rask servering.

Noen har tipset meg om å ikke gå glipp av frokostbuffeten på Bergen Børs Hotel.

De får rett.

Et overveldende utvalg av fersk brød, omeletter, varmretter, flere typer hjemmelaget sild, kaffe og søte saker nytes i restaurantlokalet ved siden av den imponerende baren.

Det er synd å måtte forlate et sted som dette. Her i bygget får jeg mye av det jeg ønsker meg i løpet av et Bergensopphold.
Luksuriøse og behagelige rom innredet av verdenskjente interiørarkitekter Claesson Koivisto Rune. 
Mat i toppklasse på Bare Restaurant eller i en enklere stil på Bare Vestland. Shopping og sightseeing rett utenfor dørstokken.
Jeg får komme tilbake i oktober. På en kald og regntung dag vet jeg å sette enda mer pris på at alt dette er tilgjengelig under samme tak. Takk for meg!