Tilbake
Av Cecilie Moestue

Reisebrev fra Sola Strand Hotel

Historisk sus i havgapet på Sola Strand Hotel


Vi har besøkt Sola Strand Hotel utenfor Stavanger, med historie tilbake til 1914. Hotellet ligger ved den berømte Solastranden i Rogaland, kun 20 minutter fra Stavanger sentrum og bare 5 minutter fra Sola flyplass.

Bli med og ta en titt.

Allerede i resepsjonen møter vi Mathilde Christiane, hotellets gallionsfigur og stolthet nr 1. Hun stammer fra et svensk skip som forliste her i 1822.

Hotellets stolthet nr 2 er peisen fra 1914, som også ligger i resepsjonen. Den er alltid tent. Sprakende ved gir en lun atmosfære, og en svak duft i rommet. Det er et særtrekk ved hotellet som de er veldig stolte av.

Her er det sanddyner så langt øyet kan se rett utenfor vinduene. Folk går tur, prater, trimmer og nyter lyden av havet som slår innover stranden.

Suset fra havet virker beroligende på oss, og vi blir inspirerert til å senke skuldrene og la roen senke seg.

Vi starter med å sette oss i Strandbaren og nyte fiskesuppen, som er så berømt her. Den var nydelig!

Rommet vårt er nytt og moderne, med vinduer helt opp til taket. På den måten ser vi havet, selv om huset ligger bak en annen bygning. En smart løsning!

Vi sjekker ut Nordsjøbadet Spa i hotellet – og svømmer i et lekkert motstrømsbasseng. Her er det også badstuer og kaldtvannskulp.

Etter badet føler vi oss som luksusdyr. Vi får hudpleie mens vi nyter solnedgangen utenfor.

Mange historiske detaljer i hotellet er imponerende. Frokostsalen er en original røykesalong fra cruiseskipet Montroyal som i 1930 ble hugget opp i nærheten av Sola. Hotellet kjøpte salongen, og satte den inn her, nøyaktig som den sto ombord. Dette er blyglasstaket.

Peisen er også originalt fra skipet, imponerende!

Vi lar oss også imponere av dette møterommet. Ikke på grunn av en historisk detalj, men på grunn av den spektakulære panoramautsikten over Nordsjøen. Her snakker vi om “a room with a view”!

Et opphold på Sola Strand Hotel kan gjerne kombineres med en tur til verdenskjente Preikestolen, som er kun en liten dagstur unna. Velg en kortferie til Preikestolen med De Historiske, og du vil begynne med en overnatting, inkludert tre-retters middag, på Kronen Gaard Hotel. Etter en god natts søvn, kjører dere til Preikestolen med nistepakke og turkart under armen. Etter fotturen er det perfekt å avslutte dagen på Sola Strand Hotel.