Tom Victor Gausdal Strand restaurant
Tilbake
Av Cecilie Moestue

Reisebrev fra Strand Restaurant

Strand Restaurant – Det perfekte sted for en smakfull dagkonferanse


Vi har tatt turen til Strand Restaurant på Høvik, like utenfor Oslo. Her fikk en prat med daglig leder Tom Victor Gausdal, som driver restauranten som er medlem av De Historiske.

Bli med og ta en titt!

Huset ble bygget som privatbolig på begynnelsen av 1920-tallet, men har vært restaurant siden 1924, da kommunen kjøpte det. Her er det flott utsikt over Oslofjorden og Snarøya.

Innvendig er det flott pusset opp med stilen fra 1920-årene, i samspill med moderne detaljer.

Lyset faller vakkert på det sorte og hvite interiøret gjennom de store vinduene i restauranten. Legg merke til stolryggene med grønnsaksmotiver.

På Strand er det hyggelig og avslappet stemning.

Tom Victor forteller at på Strand er de vertskap for mange anledninger.
– Her kan du både ha en romantisk middag med din kjære, spise businesslunsj med kolleger, ta en kaffepause på søndagstur eller feire bryllup og konfirmasjon.

Menyen i restauranten skifter hver uke, basert på sesongens råvarer. – Vi bruker ikke nødvendigvis bare økologisk og kortreist, men setter søkelyset på at det skal være dyrket på en naturlig måte, forklarer kokken.

På hver kuvert ligger denne matfilosofien trykket inn i skiferplatene som brukes som smørefjøler.

Fra ukens 3-retters meny finner vi bakt møretorsk med sprø jordskokk-krem og salsa verde.

Lærlingene på Strand har sin egen minichef-meny, et rimeligere og spennende alternativ. Denne uken serveres sjokoladepannacotta med ananassorbet, kokosskum og limegelé med ananaskrydret kjeks.

Flere av de 10 lærlingene har markert seg i konkurranser. Pokalene står utstilt sammen med selveste Bocuse d´Or-statuetten, som Tom Victor vant i 2005.

Opp en trapp ligger selskapslokalene. Her er det største rommet dekket til fest.

I naborommet forteller bildene på veggen om husets snart 100-årige historie.

I kaféen i første etasje dufter det av nybakte brød og boller fra Handwerk, Strands eget bakeri i Oslo.

Hva med å ta med en kaffe og sandwich herfra, og gå en tur i skulpturparken, eller langs kyststien rett nedenfor?

Tekst og foto: Cecilie Moestue (foto av matbilder og selskapslokaler: Strand Restaurant)