KONKURRANSE I SAMARBEID MED MC-AVISA

Vi kårer Norges nasjonale motorsykkelveier!

Send inn ditt bidrag og vinn en Norgesferie!

Vi bor i et fantastisk land, med nydelig natur og mange veier nesten lagd akkurat for motorsyklister. 2020 sesongen er sommeren som de aller fleste må kjøre MC i eget land. Vi ønsker derfor sammen med MC-avisa å benytte muligheten til å kåre Norske Nasjonale Motorsykkelveier.

Del din beste kjøreopplevelse

Gjennom nominasjoner og avstemninger, ønsker vi sammen med MC-avisa å kåre 10 unike veier i Norge. Kåringen vil forgå ved at leserne sender inn sine forslag.

Veiene som nomineres bør være av en slik lengde at det er verd å kjøre. Vi snakker altså ikke om noen kilometer, men gjerne en liten dagstur, der deler av ruta virkelig er noe av det flotteste Norge har å by på. Veien bør kunne kjøres med alle typer motorsykler. Dessuten bør veien gå gjennom naturskjønne områder, og det bør være utsiktspunkt og severdigheter som er verd å stoppe ved. Veiene bør dessuten oppleves som morsomme å kjøre, på en slik måte at kjøringen oppleves både rytmisk og underholdende. Dette bør være veier både for erfarne og mindre erfarne førere.

Kort sagt; etter en slik dag vil du virkelig føle at motorsykkelkjøring er noe helt spesielt. Dersom ruta går via et eller flere av De Historiske Hotel & Spisesteder, er det fint om du nevner dette. Vi vil uansett legge dette inn som tips til turen.

Betingelser og kriterier

Vi vurderer etter følgende kriterier for nominasjon av Norges Nasjonale Motorsykkelveier:

· Veien eller ruta som legges opp bør tilsvare en liten dagstur.
· Veien bør kunne kjøres med alle typer motorsykler.
· Veien bør gå gjennom naturskjønne områder, og det bør være utsiktspunkt
og severdigheter som er verd å stoppe ved.
· Veiene bør oppleves som morsomme å kjøre, på en slik måte at kjøringen
oppleves både rytmisk og underholdende.
· Nevn et eller flere av De Historisk Hotel & Spisesteder som ligger langs veien (dersom dette finnes).

Dersom veien i tillegg har andre grunner i tillegg til overnevnte, ber vi om at du også beskriver dette. Legg gjerne ved bilder og kart.

Meld på dine forslag ved å sende en beskrivelse på minst 200 ord om hvorfor du mener akkurat denne veien kvalifiserer som Norges Nasjonale Motorsykkelvei. Dersom du har bilder fra tur på denne veien, mottar vi gjerne disse sammen med teksten din. Så langt som mulig vil vi forsøke å legge forslag, som har vedlagte bilder, ut på mcavisa.no.

Noen av de beste leserforslagene vil dessuten publiseres i MC-avisa. Det er også fint om du du har mulighet til avmerke turen på kart eller Google maps, og legge dette ved.

Forslagene sendes på e-post til foto@mc-avisa.no innen 1. august.

Avstemning og premier

Avstemning:
Av innkomne forslag vil vi legge ut veiene som kvalifiserer til å kunne oppnå status som Norges Nasjonale Motorsykkelvei, til avstemning blant MC-avisas lesere. I tillegg til stemmene vil også en fagjury, bestående av MC-avisas journalister, vurdere rutene. Veiene vil rangeres ut fra stemmene som oppnås, samt fagjuryens uttalelse. Vekting 70/30.

Vinnerne
Veiene som oppnår MC-avisas betegnelse «Norsk Nasjonale Motorsykkelvei» vil presenteres i MC-avisa. Vi vil presentere veiene etter stigende resultat. Vi starter med veien som har oppnådd tiendeplassen, og ender til slutt opp med Norsk Nasjonal Motorsykkelvei nr. 1. Vi vil også så langt som mulig, forsøke å få testet de 10 rutene.

Premier
Den som har sendt inn forslaget som til slutt går av med seieren, kan selv legge opp en tur mellom tre av De Historiske Hotel & Spisesteder. På denne turen vil vinneren få gratis overnatting, middag og frokost. Turen skal være sammenhengende og dekker to personer i dobbeltrom. Gevinsten må tas ut i 2021 sesongen, og vi forventer fine bilder og tilbakemelding fra turen.

Dersom flere har nominert samme vei/rute, vil det trekkes ut en vinner blant disse. Blant de som har stemt på veien som står igjen som vinneren, vil vi trekke ut vinnere. Gevinsten er et års gratis abonnement på MC-avisa.

Etter konkurransen vil du kunne finne beskrivelser av Norges Nasjonale Motorsykkelveier både på MC-avisas nettsider, og på sidene til De Historiske. Vi vil dessuten legge inn alle mottatte forslag som vi mener kan ha nytte for andre motorsyklister. Send oss dine forslag!

Vi gleder oss til å motta favorittveien din, og høre hvorfor akkurat denne turen bør høre hjemme blant Norges Nasjonale Motorsykkelveier!