De Historiske bidrar til et bærekraftig reiseliv


I generasjoner har mange av De Historiske Hotel & Spisesteders medlemmer hatt som mål å tilby sine gjester «historien om Norge». Gjerne ved bruk av tilgjengelige lokale råvarer, kulturhistorien og et tydelig vertskap. Skal våre medlemmer levere på dette så forutsetter dette at merkevaren Norge som reiselivsdestinasjon tar vare på Norges unike natur- og kulturverdier.


Samarbeidet i reiselivsnæringen er derfor viktig, De Historiske har bidratt til – og signert på «Veikart fra Reiselivsnæringen i Norge». Reiselivsnæringen har stort potensial for lavutslippsløsninger, er arbeidsintensiv, griper inn i en rekke økonomiske sektorer langs verdikjeden og kan ivareta Norges natur- og kulturkapital gjennom dreininger mot en grønnere, tverrsektoral og opplevelsesbasert verdiskaping.

Dette er viktig for De Historiske og gjennom våre hoteller og spisesteder vil gjestene oppleve byggeskikker, historiske bygninger og lokal mat og møte et vennlig, ekte og nyskapende vertskap.

Medlemmene i De Historiske er representanter for autentiske opplevelser så vel som ekte norske tradisjoner, og setter sin stolthet i å ta vare på natur, kultur og miljø på hjemstedet. Våre medlemmer arbeider kontinuerlig med å redusere matsvinnet, utvikle menyer i nært samarbeid med lokale produsenter og underleverandører, utnytter berg- og sjøvarme, tilbyr sykkel for sine gjester til å oppleve destinasjonen på nært hold m.m. Dette er bærekraft i praksis og De Historiske er også sertifisert gjennom Miljøfyrtårn - noe som sikrer kontinuerlig utvikling til det beste for miljøet.

Samleren Bent

Om du ikke finner ham bak kasserollene på hotellkjøkkenet på Sundvolden Hotel kan du være sikker på å finne ham i skogen for å plukke sopp, i spekebua for å sjekke hvordan det går med pancettaen eller i røykeboden for å se til ørreten. Finner du ham ikke der er han nok ute og luker i urtehagen eller steller med biene som holder til like bak hotellet eller han kan være i et utviklings- og smaksmøte med lokale matprodusenter. Kjøkkensjef Bent Borge Hansen har en helt unik pasjon for mat og matproduksjon har tatt konseptet «kortreist mat» til nye høyder. Med sitt dedikerte fokus på å utnytte naturens ressurser og ta vare på gamle konserveringsmetoder fremstår han som en av Norges mest spennende og nytenkende kokker.

Les mer om samleren Bent og Sundvolden Hotel her.

Solstrand Hotel & Bad

Tradisjonsrike Solstrand Hotel & Bad er helt i front når det gjelder bruk av fremtidens teknologi. Hotellet er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder, er Miljøfyrtårn-sertifisert og har oppnådd energimerking som vekker oppsikt.

Les mer om hvordan det 122 år gamle hotellet ble miljøpionér