Å bo klassisk og elegant, midt i Bergen


Bak en av Bergens mest klassiske og staselige fasader ligger Grand Terminus. Hotellet balanserer moderne og elegant, og er kjent for sitt gode kjøkken og unike whiskybar.

Grand Terminus er et klassisk og staselig hotell, renovert med et nennsomt og stilbevisst øye. Hotellet er samtidig moderne hotell, med komfortable rom og en flott plassering midt i hjertet av Bergen, et steinkast unna Bergen stasjon og en kort spasertur til byens mange attraksjoner.

Hotellet er viden kjent for sitt gode kjøkken. Hotellets kokker serverer alt fra generøst bugnende frokostbuffeter, spennende og friske lunsjbuffeter, uformelle tapas-middager og flotte festmiddager med fire-fem retter. På varme sommerdager kan gjestene sitte ute i haven.

Hotellet var Bergens mest luksuriøse og fornemme da det åpnet i 1928. Hotellet ble fredet av Riksantikvaren i 2012, og fremstår i dag vakrere enn noensinne.

Med fyr i peisen, eikepanel og syv meter under taket er Grand Terminus sin egen Whiskybar en opplevelse i seg selv. Baren er Nordens eneste med gullstatus på listen “Great Whisky Bars of the World”.

Villa Terminus
Villa Terminus er et eksklusivt 18 roms hotell med egen hage. Hotellet er lite og intimt med behagelige fellesområder, lounge og bibliotek der gjestene kan slappe av.

Villaen ble opprinnelig bygget i 1770, og den ble ansett for å være så viktig for byen at den ble fredet allerede i 1927. Nå har bygningen blitt restaurert med omtanke og respekt for historien.

Villaen ble oppført av kjøpmannen Zander Kaae, som også har gitt navn til gaten villaen ligger i. Kaae var en kjent velgjører i byen, og fikk villaen bygget for familier som trengte tak over hodet. Den har vært eid av Zander Kaaes stiftelse i 250 år, men ble i 2012 kjøpt av Grand Hotel Terminus med ambisjon om å gi bygningen nytt liv. Nå er huset satt i stand for å gi hotellgjestene våre en helt særegen hotellopplevelse som varer