Altona Vinbar
Bergen

Altona

Åpningstider

Åpningstider

  • Vi har åpent

    Mandag til torsdag kl 17.00-24.00

    Fredag til lørdag kl 18.00-01.30

    Kjøkkenet stenger kl 22.00

1300 viner, 400 års historie og det beste fra havet


Altona finner du i Altonakjelleren, et av de eldste vertshusene i Bergen med historie tilbake til 1614. I de unike lokalene fokuserer Altona på det beste kysten har å by på.

Telefon 55 30 40 00
Hjemmeside

www.augustin.no

Adresse

C. Sundtsgt. 22
5004 Bergen

Foto: Marius Rua

Augustin Hotel er Bergens eldste familiedrevne hotell og har vært eid av samme familie i fire generasjoner. I dag driver Kjetil Smørås familiebedriften sammen med flotte ansatte.

Altonakjelleren var i en periode Bergens kulturelle sentrum. Her holdt både Det Harmoniske Selskab og Det Dramatiske Selskab til i andre halvdel av 1700-tallet. Før det, fra 1614, var det vertshus.

I dag er den seksdelte kjelleren igjen skjenkested, med tak av bjelkekonstruksjoner i de to største rommene og murhvelvinger i de andre, med gammelt ildsted og ny bardisk, åpen som vinbar og brasserie siden.

Altona er eneste restaurant i Bergen med Wine Spectator-sertifikat og mer enn 1300 titler.

Stedet er utvalgt medlem av Smak av Kysten og legger sin stolthet i å tilby deg sesongens aller beste råvarer fra den norske kysten. Nettopp det gir deg en helt spesiell opplevelse – vinterfersk kysttorsk, vårsild og brosme, sommerens makrell og høstfest med skalldyr.

Altona byr på à la carte meny og har egne lokaler for private selskaper.