1300 viner, 400 års historie og det beste fra havet


Altona finner du i Altonakjelleren, et av de eldste vertshusene i Bergen med historie tilbake til 1614. Det er også den eneste restauranten i Bergen med Wine Spectator-sertifikat og mer enn 1300 titler.  

Altonakjelleren var i en periode Bergens kulturelle sentrum. Her holdt både Det Harmoniske Selskab og Det Dramatiske Selskab til i andre halvdel av 1700-tallet. Før det, fra 1614, var det vertshus.

I dag er den seksdelte kjelleren igjen skjenkested, med tak av bjelkekonstruksjoner i de to største rommene og murhvelvinger i de andre, med gammelt ildsted og ny bardisk, åpen som vinbar og brasserie siden. Finn rom for den gode, viktige praten i en behagelig lenestol ved peisen, eller delta på ujålete vinsmakinger og måltider med venner, familie og kollegaer.

Stedet er utvalgt medlem av Smak av Kysten og legger sin stolthet i å tilby deg sesongens aller beste råvarer fra den norske kysten. Nettopp det gir deg en helt spesiell opplevelse – vinterfersk kysttorsk, vårsild og brosme, sommerens makrell og høstfest med skalldyr.

Altona byr på à la carte meny og har egne lokaler for private selskaper.