Tradisjoner og sesongbaserte lokale råvarer på BARE i Børsen


I 3 etasje på Hotel Bergen Børs, et historisk bygg tegnet av Franz Willhelm Schiertz og oppført i 1862, ligger BARE Restaurant og Bar. Hotellets bar og restaurant drives av Øystein Ellingsen og kjøkkensjef Kristian Bretten Vangen. 17. februar 2020 fikk restauranten utdelt en stjerne i Guide Michelin, og ble med dette den første restauranten til å få en stjerne til Bergen.

- BARE er et resultat av vår filosofi og kjærligheten til råvarene naturen rundt oss gir.
Vi er et moderne nordisk spisested. Vårt uttrykk baseres på det beste Vestlandet og vårt langstrakte land har å by på av økologiske råvarer fra småskalaprodusenter. Dette gjør at menyen kan endres daglig, sier barsjef Raymond Tungesvik.

Restaurantlokalet har fem meter takhøyde med utsikt over Vågen og Fløyen. Likevel er det baren i den gamle Handelskammersalen som virkelig skiller seg ut – med marmorflater, glassvegger og originale treutskjæringer.

Restauranten ser heller til Vestlandet enn til utenlandske trender. Det tilbys en 10- eller 5-retters smaksmeny med en vinpakke eller alkoholfri juicemeny tilpasset hver rett.