På Hotel Finse 1222 har du Hardangervidda for dine føtter


Sett deg på sykkelen og nyt Rallarvegen, ta med nistepakke på en flott fjellvandring, dra på skitur eller bli med på guidet brevandring på Hardangerjøkulen.

Sommersesongen går fra juli til ut oktober og vintersesongen fra nyttår til mai.

Vandreturer
Finse ligger i et biotopvernområde omkranset av Nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet. Den populære sykkelruten Rallarvegen passerer også høyfjellet på Finse før den fortsetter videre til Hallingskeid, Myrdal og ned til Flåm. Fra Finse er det fine muligheter for dagsturer i områdene rundt, enten man ønsker en kort tur på 1-2 timer eller en lang dagstur på 6-8 timer. Terrenget i området har myke linjer, men landskapet er også preget av den ville naturen slik vi kjenner den fra Vestlandet.

Sykkelturer
Rallarvegen er den ultimate sykkelopplevelsen og har vokst frem som en av landets mest populære sykkelruter. Den strekker seg fra Haugastøl i øst til Flåm i vest og er ca. 8 mil. Alternativ rute går til Voss. Rallarvegen er ”et lite stykke Norge”. Sykkelruten starter i høyfjellet, forsetter forbi Hardangerjøkulen, passerer store elver med smeltevann fra fjellet, går via den ville Flåmsdalen med fossefall og avsluttes i det vakre og velkjente norske fjordlandskapet. Rallarvegen byr ikke bare på mektig natur, det er også en reise gjennom fascinerende kultur og historie.

Skiturer
Det har sin egen sjarm å lage egne skispor, ferdes i omgivelser uten støy og avbrytelser på snødekte langstrakte vidder. Nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet omkranser Finse og allerede fra nyttår er snøen på plass her. Den første kvistede skiløypen for sesongen går til Klemsbu og tiltrekker seg ivrige skiløpere som trives i den polare januarstemningen. På Finse følger man som skiturist normalt kvistede løyper. Jo lenger ut i vintersesongen man kommer og dagene blir lengre, jo flere kvistede skiløyper med ulik avstand og vanskelighetsgrad finnes det. Ikke bare ligger hotellet nær togsporet og Finse stasjon, kvistede løyper starter kun ca.100-200 meter fra hotellet og skiene kan tas på rett utenfor hotelldøren. Lettere blir det ikke!

Les mer om spennende aktiviteter på Finse!