Aktiviteter i Flåm
Flåm har mye å by på av kultur, historie, tradisjon og vakre naturopplevelser. Her finnes en rekke spennende aktiviteter som gjør det vel verdt å bli i Flåm noen dager:
Båttur på fjorden
Med fjorden som nærmeste nabo er det naturlig å utforske omgivelsene i båt. Der finnes flere alternative måter, både med hurtiggående ribbåter eller andre fartøy som byr på servering og guiding underveis. Man kommer tett på fjordlandskapet og dyreriket i området.
Flåmsbana – en historisk togreise
Den meget populære Flåmsbana har sitt endestopp i Flåm og er et must å oppleve når man er i Flåm. Dette er en spektakulær og verdenskjent togreise som byr på noe av det villeste og mest storslåtte som finst i norsk natur. Den 20 kilometer lange togturen starter i Flåm og ender på høyfjells stasjonen Myrdal 867 meter over havet. Turen tar ca 1 time hver vei.
Fjellvandring – klassiskere i nærheten
Aurlandsdalen og Flåmsdalen er to fantastiske flotte daler like i næheten. Gode forbindelser med buss til/fra for de som vil oppleve å vandre i klassikeren Aurlandsdalen. I Flåmsdalen kan man ta Flåmsbana og gå hele eller deler av Flåmsdalen, i storslått kulturlandskap langs bygdeveien ned mot Flåm.
Kulturattraksjoner- på rekke og rad
I og rundt Flåm finner du kulturattraksjoner på rekke og rad. Her finns museum, stavkirker og bygdetun. Ett av disse er klyngetunet Otternes som ligger vakkert til i fjellsiden rett utenfor Flåm. Det er et tun med 27 autentiske hus og et levende gårdsmuseum med nydelig utsikt, tradisjoner og historie. Holo Gardstun ligger i Flåmsdalen. Her kan man oppleve mattradisjoner og kulturformidling. Stavkirkene i Undredal og Borgund er åpen for besøkende hele året, det er også den fantisiske kirken i Flåm.
Rallarvegen – et sykkeleventyr
Den gamle anleggsveien langs Bergensbanen er blitt en populær sykkel og vandre vei fra fjell til fjord. De fleste velger å sykle denne fantastisk flotte veien fra Finse 1222 og til Flåm. Veien går i mektig natur, langs isbreer, fjellvann, fosser og bekker fra fjell landskap helt ned til fjorden.
Veien er åpen fra begynnelsen av juli til og med september om værgudene vil.
Besøk Aurlandskoen
Aurlandsskoen har vært produsert siden 1930 tallet og Aurlandskofabrikk er den eneste gjenværende produsenten av denne skoen.
Her kan du få et møte med historien, håndverkerne og oppleve prosessen fra såle til ferdige sko! Sørg for å få med deg hjem et par skikkelige sko og eller en flott veske!