Foto: Karoline Pettersen
Kurs og konferanse

Villa Haugen Boutique Hotell

Kurs og konferanse


Tenk deg et møte med midnattsol og utsikt mot Lofotveggen. Her kan vi garantere en god arbeidsøkt med lave skuldre. Alle møbler og øvrig interiør gir uttrykk for storheten og eksklusiviteten som preget Villa Haugen tidlig på 1920-tallet. Mesteparten av møblene er enten kjøpt gjennom internasjonale auksjonshus ala Sotheby i London eller hos nåværende kjente klassiske møbelselskap som Scappini og Selva. Tanken har vært og er at interiøret i størst mulig grad skal gjenspeile storhetstiden før handelsstedet gikk konkurs.
Velkommen til herskapshuset Villa Haugen

Villa Haugen er lokalisert på Grøtøy i Steigen kommune og var lenge ett av de største handelsstedene langs kysten. Fra 1690 drev Schøning familien omfattende handelsvirksomhet her. For fiskerne var dette siste stopp før lofotfisket og ikke minst første stopp etter lofotfisket. I tillegg til å være et omdreiningspunkt for fiske, var det også egen produksjon av blant annet konjakk og portvin her. Handelsstedet var et av Nordlands største og mektigste gjennom fire århundrer.

Hotellet er omgitt av en vakker storslagen natur med utsikt til Lofoten – fra Vesterålen i nord til Værøy og Røst i sør. Stedets plassering, ytterst i skjærgården, gjør at gjester uforstyrret kan oppleve både midnattssol og nordlys. 

I tillegg til Villa Haugen selv består eiendommen i dag av et lysthus (14 m2) med 360 graders havutsikt uten noen form for lysforurensing. Videre finnes det et naust på (90 m2) over to etasjer hvor man kan delta på en rustikk lunsjopplevelse eller kun slappe av å iaktta utsikten. Eiendommen har også en sauna (10 m2) bygd på finsk vis samt en ved og elektrisk fyrt saltvannsstamp. 

Villa Haugen gjenspeiler naturen som omgir eiendommen. Det er et magisk sted med et helt fantastisk lys – vinter som sommer.


 • Lei hele hotellet

  Her kan dere jobbe helt uforstyrret. For små grupper er det perfekt å ha hele stedet for seg selv.

 • Historien

  Grøtøy var lenge ett av de største handelstedene langs kysten.

 • Ro

  Nordnorsk kyst & ro på sitt beste. Panoramautsikten fra oppe på haugen der villaen ligger er unik nok.

Et unikt sted for de mindre konferansene

Villa Haugen egner seg godt for strategimøter, ledersamlinger, mindre konferanser og kurs. Lokalisert på en øy har møtedeltakerne mulighet til å komme seg bort fra hverdagslivets mas og tjas. De eneste forstyrrelsene man påtreffer her ute i havgapet er lyden av vind, bølgeskvulp og måkeskrik. Fra tid til annen kan man også høre en fiskebåt passere forbi.

Fra januar 2019 er det nye møtefasiliteter i andre etasje i naustet – med utsikt til Lofoten og omkringliggende øyer. Her vil det være plass til 15 personer. Det arbeides for tiden med å øke overnattingskapasiteten fra dagens 5 dobbeltrom til 11 dobbeltrom. Frem til dette er på plass (ca sommer 2019) er det visse begrensninger på møter og konferanser som krever overnatting.

Alle møtepakker inkluderer følgende:
• Lokale med prosjektør og lerret samt Flipover
• Fri tilgang/bruk av WiFi 
• Kaffe/te og forfriskninger gjennom dagen, inklusive noe å bite i
• Vertskapets tilstedeværelse under oppholdet

Hvordan komme hit:
Nærmeste flyplass er Bodø Lufthavn. Se SAS og Norwegian for avganger.

Fra Bodø:

 • Ekspressbåt fra Bodø. Tar rundt 1,5 time til Nordskot (Rutetabell)
 • Se kjørerute for bil (3,5 time)
 • Med RIB-charter - fra Bodø til Grøtøy, rundt 45 minutter (RIB Steigen)

Fra Svolvær:

 • Ekspressbåt fra Svolvær. Tar rundt 2 timer til Nordskot (Rutetabell)
 • Se kjørerute for bil (4,5 time)
 • Med RIB-charter fra Svolvær til Grøtøy, rundt 35 minutter (RIB Steigen)
Møtekapasitet: 15
Hotellrom: 5
Bodø lufthavn og Svolvær lufthavn, Helle
Ulike aktiviteter
Kulinarisk opplevelse
RIB charter fra Bodø
Hurtigbåt fra Bodø eller Svolvær