Å bestige landets høyeste fjell


Noen timer fra Oslo finner du landets høyeste fjell, og vakre Gudbrandsdalen med sine nasjonalparker, kortreiste delikatesser og fantastiske ski og vandreforhold.

Gudbrandsdalen ligger i hjertet av Norge og strekker seg fra Mjøsa i sør til Lesja og Romsdal i nord. Her finner du dramatisk natur og små bygder med gamle tradisjoner og kultur. Det kryr av koselige gårdshoteller og hytter i området, og det er ikke vanskelig å finne et spisested med deilig, kortreist mat på menyen.

Gudbrandsdalen kan du utforske til fots, på ski, i kano, på sykkel eller fra hesteryggen. Du kan rafte i Sjoa, støte på moskus på Dovrefjell og se langt og lenger enn langt fra toppen av Galdhøpiggen, 2469 meter over havet. Trives du i høyden kan du og bestige Glittertind eller noen av de 253 andre toppene på over 2000 meter som ligger i området.

Når du vandrer blant folket og den mektige naturen, går du i fotsporene til de store, norske nasjonalromantiske kulturheltene: Ibsen, Undset, Bjørnson, Grieg, og Asbjørnsen og Moe. De drog alle til Gudbrandsdalen og Jotunheimen for å få inspirasjon.

Det er bare å pakke nisteskreppen i bilen eller finne seg et skip som går like fort til lands som til vanns, og komme seg avgårde – jo før jo heller.