Å oppdage at gjestfriheten sitter i veggene


Helt siden 1794 har Fru Haugans Hotel tatt varmt imot gjester. Det familieeide hotellet i Mosjøen ligger vakkert til med en stor hotellhage ved elven Vefsnas bredder.

På vakre Helgeland ligger Mosjøen og Fru Haugans Hotel. Her har gjestfrihet og service vært nøkkelord i mer enn 200 år, og både historien og tradisjonene er både til å ta og føle på når man kommer inn i Nord-Norges eldste hotell. Hotellet har en enestående beliggenhet i den pittoreske Sjøgata, med sin vakre rekke av godt bevarte trehus fra 1800-tallet.

 

Hotellet har sitt navn etter Fru Ellen Haugan, som kjøpte hotellet usett i 1889, og flyttet til Mosjøen med sine tre små døtre. Ellen var en tøff, arbeidsom dame og skapte et hotell med ry for god mat, god service og god atmosfære. Nå er det femte generasjon som eier og driver hotellet - fremdeles med mål om å gi den samme gode hotellopplevelsen som i Fru Haugans tid.

 

Som gjest på hotellet bor du godt i ett av hotellets 129 nydelig innredede rom med komfortable senger. Hotellets serveringssteder er alle unike med sin egen historie. Mattradisjoner og yrkesstolthet preger dem alle. I den eldste delen av hotellet finner du Ellenstuen som fremstår som den gjorde i 1866 - en unik opplevelse i en av landsdalens beste restauranter med fokus på god mat, hyggelig atmosfære og god service.

Beliggenheten - midt på Helgeland - gir alle muligheter til å oppleve et Norge i miniatyr, midt mellom hav og fjell. Vefsna, det fjerde lengste vassdraget i Norge ligger ved hotellets bredder, og du kommer raskt og enkelt til alle severdigheter langs Helgelandskysten og indre Helgeland og Børgefjell.