Kurs og konferanse

Fru Haugans Hotel

Kurs og konferanse


Hos Fru Haugans Hotel i Mosjøen har gjestfrihet vært et nøkkelord i mer enn 200 år. Beliggenheten midt på Helgeland inviterer dere til å oppleve et Norge i miniatyr.
  • Ellenstuen

    Ellenstuen fremstår som den gjorde i 1866.

  • Hotellmuseum

    Se gjenstander som er tatt vare på under hotellets over 220 års gamle historie.

  • Historien

    I 1794 fikk jekteskipper Erik Sjursen utstedt kongelig bevilling til å drive gjestgiveri og bondehandel

Legg konferansen til Nord-Norges eldste hotell. Til Mosjøen og til Fru Haugans Hotel hvor gjestfriheten sitter i veggene.

Det familieeide hotellet i Mosjøen ligger vakkert til med en stor hotellhage ved elven Vefsnas bredder. Her har gjestfrihet og service vært nøkkelord i mer enn 200 år, og både historien og tradisjonene er både til å ta og føle på når man kommer inn i Nord-Norges eldste hotell. Hotellet har en enestående beliggenhet i den pittoreske Sjøgata, med sin vakre rekke av godt bevarte trehus fra 1800-tallet.

Hotellet har sitt navn etter Fru Ellen Haugan, som kjøpte hotellet usett i 1889, flyttet til Mosjøen med sine tre små døtre. Ellen var en tøff, arbeidsom dame og skapte et hotell med ry for god mat, god service og god atmosfære. Nå er det femte generasjon som eier og driver hotellet - fremdeles med mål om å gi den samme gode hotellopplevelsen som i Fru Haugans tid.

Hotellet ligger i enden av den pittoreske Sjøgata i gammeldelen av Mosjøen sentrum. Etter eller under konferansen kan vandring gatelangs i den historiske gata med bebyggelse fra 1800 tallet være et alternativ. Eller man kan ta en tur ut i den frodige hotellhagen og ned til elva Vefsna hvor du kan prøve fiskelykken i Norges beste sjøørretelv.

 

Møtekapasitet: 300
Hotellrom: 129
Mosjøen lufthavn, Kjærstad 7 km
Ulike aktiviteter
Kulinarisk opplevelse
Hotellmuseum