Friskt og ekte på Vestlandet


Det er noe friskt og ekte over Sunnhordland. Mektige, snødekte fjell, tusenvis av små og store øyer og skjær, og storhavet like utenfor – perfekt for friske utendørsopplevelser.

I Sunnhordaland kommer du fra hav til bre på samme dag. I spektakulære omgivelser kan du sykle, gå, løpe, klatre, padle, ro, seile, fiske, dykke – stryk det som ikke frister, eller leve slaraffenlivet i rosehagen til Baroniet i Rosendal.

Når vi først er inne på Rosendal, så ruver de to fristende fjellknausene Melderskin(1426m) og Malmangernuten(890m) over den vakre bygden.

De er et must. Begge litt utfordrende å bestige, sånn omtrent i middelssjiktet på barsking-skalaen.

Men uten mat og drikke duger ikke helten. Heldigvis er spisskammerset velfylt. Her bugner det av lokale delikatesser og kortreiste råvarer som sjømat, villsau, hjort, ramsløk og bringebær. Du kan også nyte mat tilberedt av verdensmesterkokker. Både Geir Skeie og Ørjan Johannessen driver begge restauranter det går gjetord om på henholdsvis Stord og i Bekkjarvik på Austevoll. 

Enten du kommer i båt, bil eller bobil er gjestfriheten stor overalt, og det er ikke vanskelig å finne sjarmerende tak over hodet eller idylliske overnattingssteder  verken i Austevoll, Bømlo, Fitjar, Stord, Kvinnherad, Sveio, Tysnes eller Etne.

God ferie!

Bekkjarvik gjestgiveri