KURS OG KONFERANSE

Huset

Kurs og konferanse


Husets konferanselokaler har en unik atmosfære og hvert rom har en spesiell historie. Med konferansemuligheter opp til 150 og forelesninger opp til 400 personer er dette en helt unik lokasjon for din neste samling.
Et hus med historie

“Huset” er Longyearbyens mest legendariske bygg. I mørketiden ser du det opplyst som et slott øverst i dalen. Det ble bygget som forsamlingshus i 1951, og fikk umiddelbart sitt berømte navn av byens befolkning. Her har det vært servering siden alkohol første gang ble tillatt servert på 50-tallet. De fleste av byens institusjoner inklusive skole, sykehus og postkontor, har hatt tilholdssted i Huset. 

I dag er Huset kjent for sin vinkjeller og sitt kjøkken. Siden 80-tallet er det bygget opp en vinkjeller som er blant Skandinavias største med over 20 000 flasker.


Huset ble tegnet av Jakob Hansen, som også var arkitekt for Colosseum kino i Oslo. Store Norske Spitsbergen Kullkompani AS begynte å bygge i 1948, og dørene åpnet 13. oktober 1951. Huset lå sentralt, og ble derfor kalt byens hjerte. Det lå nøytralt midt mellom de ulike samfunnsgruppene, gruvearbeiderne og funksjonærene.

Vinkjeller med to glass i Wine Spectator
Møtekapasitet: 400
Kulinarisk matopplevelse
Møterom

Kinosalen
Denne salen ble brukt til brand annet gudstjeneste, turn, idrettshall og konsert. Nå brukes salen til konferanse, forelesning, bespisning og konserter. Man har også mulighet til firma event og filmfremvisning.

Kapasitet: Opptil 400 personer

Klasserommet
Dette rommet ble brukt av presten til undervisning av Longyearbyen skolelever på 50-tallet. Nå tilbyr det konferanse i et historisk miljø.

Kapasitet: Opptil 38 personer

Styrerommet
Dette rommet ble brukt på 50-tallet som sykestue da det daværende sykehuset ble ødelagt av et snøras. I dag brukes dette rommet som konferanserom.

Kapasitet: Opptil 14 personer