En enestående pakke med matkulturell formidling og ypperlige smaksopplevelser


Når du setter deg til bords på Lian følger du i fotsporene til pilegrimer og ferdafolk som opp gjennom århundrene har hatt behov for pust i bakken før ferden fortsatte ned til Trondheim.

Det vi i dag kjenner som restaurantdrift, startet på 1930-tallet, da Gråkallbanen var under utbygging for å gi Trondheims befolkning enklere tilgang til Bymarkas turterreng. Planen var å fortsette opp helt opp til Gråkallen, men sporet kom bare så langt som til Lian. Mens Gråkallbanen lette etter videre finansiering, løste de situasjonen ved å bygge opp en attraksjon i enden av trikkesporet. De kjøpte gården på Lian, lot bygge en funkisrotunde på den gamle trønderlåna, og åpnet restauranten i 1933. Trikkesporet gikk aldri videre, og Lian blomstret. I mange år var dette byens mest populære utfartssted sommer som vinter.

I dag har Inge Johnsen igjen gjort Lian Restaurant til en attraksjon, men nå for gjester som vil nyte kortreist mat i godt selskap. Sammen med det ikke-kommersielle, matkulturelle selskapet LianTunet, kan Lian Restaurant tilby en enestående pakke med matkulturell formidling og ypperlige smaksopplevelser. På Lian pleier de å si at de bare regner maten som kortreist dersom de kan se området den kommer fra når de står på verandaen på restauranten. For ja, de har en spektakulær utsikt over fjord, fjell, by og land i Trøndelag – og er stolte over å servere mat fra det området de skuer ut over.

Åpningstider
Alltid åpent for bestilte konferanser og selskap.