Blir du med på tur?


Pakk sekken, snør skoene og fyll lungene med frisk luft. I Valdres ligger alt til rette for eventyrlige dager i skog og fjell. Blir du med på tur?

Rundt 20 mil fra Oslo ligger Valdres – et idyllisk område med hyggelige folk og mye vakker natur. Her kan du være friluftsmenneske hele året.

Valdres har et stabilt klima. Om vinteren er du nesten garantert snø fra november til mai. Her er gode og varierte muligheter for alpin- og snowboardentusiaster. Foretrekker du tynnere pinner finnes det over 1500 km med preparerte langrennsløyper i nydelig skiterreng.

I vandresesongen, fra midten av juni til godt ut i september, er Jotunheimen et eldorado med tilnærmet urørte fjellområder, majestetiske fjell og hvite topper. Men Valdres kan også by deg vakre, skogkledde åser i Begnadalen, og Langsua – Norges yngste nasjonalpark, med flotte tur- og sykkelmuligheter i lettgått fjellterreng. Mulighetene er mange for både dags- og overnattingsturer.

Er du glad i god mat kan du glede deg. Valdres flommer over av kortreist lokalmat. Deilige oster, nydelig spekemat, is, rømmegrøt og den særnorske matskatten rakfisk, som er ørret foredlet etter god, gammel, lokal tradisjon.

Folk i Valdres er veldig stolte av dalen sin. Når du ser hvor vakkert det er her, forstår du hvorfor.