Fra vikingtid til skjærgårdsnatur


Vestfold er et perfekt utgangspunkt for en rekke aktiviteter. Her kan du blant annet oppleve vakker skjærgårdsnatur og spennende historier fra vikingtiden. 

I 1904 ble verdens viktigste funn fra vikingtiden gjort like utenfor Tønsberg, det berømte Osebergskipet. På Vikingodden har Oseberg Vikingarv bygget en replika av skipet, og du kan se Osebergskipet og kopien av Klåstadskipet på Vikingodden hele året, bortsett fra når de er på tokt. Vestfoldmuseene inviterer deg inn i vikingtiden, middelalderen, kunsten, greveskapet, industrisamfunnet og hvalfagsttiden.

I Tønsberg finner du også Slottsfjellet, som i dag har den største ruinparken i Norden, med ruiner etter Tunsberghus festning. Tunsberghus festning var i sin tid Nordens største, og er bygget av kong Håkon Håkonsson.

Vestfold er også full av naturattraksjoner. Besøk Verdens Ende, et friluftsområde med storslagen utsikt mot Skagerrak og flotte bade- og fiskemuligheter fra svaberg og holmer. Verdens Ende ligger helt ute på sydspissen av Tjøme og er nok mest kjent for sitt vippefyr som er bygget opp av rullesten hentet fra Tjømes strender.

Se flere attraksjoner på Visit Vestfolds nettside her.