Å nyte et av Norges vakreste landskap


Det første hotellet på Stalheim ble åpnet i 1885 og hadde allerede i 1895 plass til vel 150 gjester. Hotellets høye standard og den fantastiske utsikten fra Stalheim ble snart berømt langt utenfor landets grenser. 

En av vestlandsfjordenes mest kjente turister, keiser Wilhelm II, var en av flere som besøkte Stalheim gjentatte ganger. I forbindelse med et keiserbesøk på 1890-tallet ble det reist en minnestein ”Til Minde om Keiser Wilhelm II besøg på Stalheim”.

Dagens hotell, det fjerde i rekken av hotell på samme sted, har plass til 220 gjester. Hotellets luftige og lyse salonger, som er møblert i en harmonisk blanding av utsøkte europeiske antikviteter og moderne skandinavisk design, har en unik atmosfære preget av tradisjon og komfort.

Den vakre og betagende utsikten utover Nærøydalen fra Stalheim Hotel har gjennom nesten 200  år vært et av høydepunktene i svært mange turisters Vestlandsreise.  Ikke uten grunn har tallrike malere og diktere latt seg inspirere av nettopp dette dramatiske, men samtidig harmoniske landskapet og det er vårt håp at også du skal finne den inspirasjonen du trenger til å forme ditt eget kunstverk her på Stalheim.