Kurs og konferanse

Fru Haugans Hotel

Kurs og konferanse


Legg konferansen til Nord-Norges eldste hotell hvor gjestfriheten sitter i veggene! Hos Fru Haugans Hotel i Mosjøen har gjestfrihet vært et nøkkelord i mer enn 200 år. Det familieeide hotellet i Mosjøen ligger vakkert til med en stor hotellhage ved elven Vefsnas bredder.
En historisk konferanse

Fru Haugans Hotel har en enestående beliggenhet i den pittoreske Sjøgata, med sin vakre rekke av godt bevarte trehus fra 1800-tallet.

Hotellet har sitt navn etter Fru Ellen Haugan, som kjøpte hotellet usett i 1889 og flyttet til Mosjøen med sine tre små døtre. Ellen var en tøff, arbeidsom dame og skapte et hotell med ry for god mat, god service og god atmosfære. Nå er det femte generasjon som eier og driver hotellet - fremdeles med mål om å gi den samme gode hotellopplevelsen som i Fru Haugans tid.

Hotellet ligger i enden av den pittoreske Sjøgata i gammeldelen av Mosjøen sentrum. Etter eller under konferansen kan vandring gatelangs i den historiske gata med bebyggelse fra 1800 tallet være et alternativ. Eller man kan ta en tur ut i den frodige hotellhagen og ned til elva Vefsna hvor du kan prøve fiskelykken i Norges beste sjøørretelv.

Hvordan komme hit:
Det går daglige avganger med Widerøe fra Trondheim til Mosjøen Lufthavn. 

Det er også mulig å ta Nordlandsbanen som strekker seg fra Trondheim til Bodø. Turen fra Trondheim tar ca 5 timer til Mosjøen og 6 timer til Mo i Rana. Se mer på vy.no.

  • Ellenstuen

    Ellenstuen fremstår som den gjorde i 1866.

  • Hotellmuseum

    Se gjenstander som er tatt vare på under hotellets over 220 års gamle historie.

  • Historien

    I 1794 fikk jekteskipper Erik Sjursen utstedt kongelig bevilling til å drive gjestgiveri og bondehandel

Møterom som tar fra 8 til 300 personer

Her møtes dine kurs og konferansegjester enkelt og alle har kort reisevei fra andre byer i regionen. Tilreisende fra resten av landet kommer seg enkelt til Mosjøen med Fly, tog eller bil. I april 2015 åpnet det nye konferansesenteret. De historiske bygningene er pusset opp, samtidig som hotellet har fått en ny fløy. Den gode servicen og de historiske rammene er selvfølgelig bevarte.

Fru Haugans har stuer og møterom i alle størrelser med en kapasitet fra 8 - 300 personer.

Ta en virituell tur på hotellet her!

Møtekapasitet: 300
Hotellrom: 129
Mosjøen lufthavn, Kjærstad 7 km
Ulike aktiviteter
Kulinarisk opplevelse
Hotellmuseum