Velkommen til toppen av Helgeland


Velkommen til Støtt og til det unike handelsstedet fra 1800-tallet. En unik base for opplevelser på Helgeland.

Øya Støtt ligger midt i leia helt nord på Helgelandskysten. Den idylliske øygruppen er omringet av de majestetiske lofotfjellene i nord, Helgelandsøyene i sør og en imponerende skjærgård.

Historien skriver seg helt fra 1897 hvor vertskapets oldefar kjøpte Støtt og fiskekjøp, produksjon av tørrfisk og klippfisk, salting av sild, trandamping og butikk. I dag er det gamle handelsstedet restaurert og modernisert og du kan bo herskapelig slik det sømmer seg å være gjest hos Væreieren. I dag er det både 4. og 5. generasjon som videreutvikler øya.

Her vil du oppleve et personlig vertskap, unike aktiviteter i fantastisk natur, herskapelig overnatting og kulinariske matopplevelser basert på lokale og kortreiste råvarer. Det å skape opplevelser og videreutvikle øysamfunnet basert på naturens premisser har vært selve grunnlaget fra 1. generasjon bosatte seg på øya, og står sterkt i alle beslutninger som tas.

Restaurant Gammelbutikken er Støtts storstue og oser av ramsalt kystkultur. Her serveres det beste som øya og havet har å by på av lokale matskatter. Helt fra ingrediensene høstes i naturen på øya og fisken dras ute på Vestfjorden, til den serveres i restauranten. Vinkartet er nøye utvalgt av hotellets vinagenter, og løfter matopplevelsen ytterligere.