Tilbake
Hardanger

Kjøkken- & restaurantfaglig samling

Mandag 23. – onsdag 25. august

Bli med til Hardanger i august!


Samlingen avholdes 23 – 25 august i Hardanger og vi skal overnatte på Hotel Ullensvang, der vi skal ha kurs og faglige presentasjoner.

Mye av samlingen blir likevel ute hos noen av verdens beste siderprodusenter der vi skal besøke 4 ulike produsenter i Sørfjorden – som nå er blitt et hovedområde for siderproduksjon i Norge.

Norsk sider har fått oppmerksomhet langt utover landegrensene og i november 2020 ble norske siderprodusenter hedret med 9 internasjonale medaljer under den internsasjonal siderkonkurransen i San Sebastian. Hardanger skal på sin måte bli en merkevare på linje med Champagne.

Samlingen er et samarbeidprosjekt mellom De Historiske, Siderklynga i Hardanger og Tine. Ørjan Johannessen, VM – vinner fra 2015 Bocuse d`Or blir med oss på hele samlingen.

Program:

På samlingen vil man fokusere på kombinasjoner av norske smaker fra ostebanken, sidertyper og presentasjon.

Det blir også kjørt en workshop på hvordan man kan lage «Afternoon Tea» - konsepter med lokal signatur.

Tirsdag kveld skal vi kjøre en «Cider-Makers Dinner» hos Siderhuset Ola K.

Dette blir garantert en spennende opplevelse!


Oppmøte:
Man kan velge oppmøte på Bergen Lufthavn Flesland mandag 23 august kl. 09.15 (busstransport til/fra for de som kommer med fly) eller å møte direkte på Hotel Ullensvang kl. 12.00 denne dagen.