Velkommen til jazzhelg på høyfjellet


Siste helg i januar fylles fjellheimen med vakker og fengende jazz, gode venner, mat og hygge!

Norges høyestliggende jazzfestival har holdt til på Hotel Finse 1222 siden 1996. I 2023 er det 26. gang festivalen arrangeres og hotellet fylles med jazzinteresserte og turglade gjester.

Nytt av året for jazzhelgen er at hotellet kan tilby et skiseilekurs! Dette er lek med seil og vind som passer for alle. I slutten av januar er forholdene gode ute på Finsevann og litt frisk luft og moro vil gjøre helgen komplett!


PROGRAM FREDAG:

TRØEN / ARNESEN KVARTETT - NEW PAINTINGS OF JAZZ
De siste årene har saksofonist Elisabeth Lid Trøen vært aktiv i en rekke prosjekter og band, blant andre Bergen Big Band, Klangen av Hoem og Bouncealarm. Hun har skrevet musikk for store og små ensembler, og jobbet navn som Marius Neset, Erlend Skomsvoll, Chris Potter, Jon Balke og Django Bates.

«New Paintings of jazz» er Elisabeths første bestillingsverk og er komponert for hennes eget band, Trøen/Arnesen Kvartett, som er et tett samarbeid med nestor i norsk jazz, pianist Dag Arnesen. Kvartetten består ellers av bassist Ole Marius Sandberg og trommeslager Sigurd Steinkopf, og har eksistert siden 2017.

Denne gangen er det derimot Trøen som får boltre seg i skriveprosessen, og resultatet er et knippe låter med røtter både i fortiden og fremtiden. Tittelen «New Paintings of Jazz» beskriver et ønske om å ta jazzen inn i vår samtid og fremtid, samtidig som de tar med seg og bevarer den gamle tradisjonen. Ensemblet maler nye bilder i lyset av de gamle, og åpner opp for å forske på ulike nye uttrykk.

«Kvartetten låter deilig umoderne der den beveger seg tilbake gjennom tiårene og gjør seg selv relevant for i dag. Den klassiske jazzen har evig gyldighet i gode hender.» Arild R. Andersen, Jazzinorge

PROGRAM LØRDAG:

GAMMALGRASS
Gammalgrass er en supertrio i ordets rette forstand, der Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Ole Morten Vågan gir seg bluegrassen, folkemusikken og en hel del annet i vold, med en forførende cocktail av takt, tone og dødsforakt. Trioen har spilt land og strand rundt i Norge, i tillegg til turneer i Tyskland og Europa, og er kjent for ublu musisering på høyt plan, der tempoet til tider er like kjapt som stilartsskiftene.

Musikantene Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Ole Morten Vågan er av de beste (og mest spillesugne) i kongeriket, og sammen utgjør de et sprudlende ensemble, som med humor og overskudd tar oss med på en reise i et hittil lite utforsket musikalsk landskap.

SIRIL MALMEDAL HAUGE & KJETIL MULELID
Siril Malmedal Hauge og Kjetil Mulelid har gjort seg til kjenne i det norske musikkmiljøet de siste årene. Med aktiv turnéring, spellemannsnominasjoner og har de markert seg på den norske og europeiske jazzscenen.  

Siden de studerte på jazzlinja i Trondheim for ti år siden har de jobbet regelmessig sammen. Som for eksempel i Siril sitt eget soloarbeid med to albumutgivelser, samt konserter på de fleste jazzfestivaler og klubber i Norges kriker og kroker.

Parallelt har Siril markert seg med prisbelønninger fra Japan, nominasjon fra “Independent Music Award” i New York, og turnéring i store deler av verden, som Europa, Japan og Sør-Korea. Kjetil har på sin side utgitt 10 album med kvartetten Wako, sin egen pianotrio og som soloartist – dette har ført til hundrevis konserter i Europa og Japan og lovord fra det musikalske presseorkesteret.

Med ambisjonen om å tilføre noe nytt og personlig til duoformatet, forvalter de et bredt spekter av låter fra ulike tidsepoker, i tillegg til sine egne originallåter, skrevet av begge. Musikken bærer preg av Hauge sin klare og uttrykksfulle stemme og Kjetil sitt finurlige pianospill. Det er musikk i et iørefallende landskap, men med en god dose motstand og overraskelser som tar lytteren med inn i deres musikalske univers.

Festivalpakke inkluderer:
· To overnattinger på Finse 1222
· 2-retters middag fredag og lørdag
· Frokost lørdag + søndag
· Lunsj lørdag og matpakke søndag
· Festivalpass med masse underholdning

Og husk - hit kommer du bare med toget!