Vårfjellets vakreste eventyr!


Helt siden Hotel Finse 1222 som de første startet med guidede «Fjell til Fjord»-turer, har de definitivt vært blant årets høydepunkter.

Denne turen er det komplette våreventyret med ski på bena. Du starter og slutter i vårt ny-oppussede, historiske hotell. Kom gjerne opp én dag før, for her er vårsnø-forholdene fantastiske og opplevelsene venter rett utenfor døren.

Turen er en komplett pakke med guide, overnatting, mat og opplevelse. Du ankommer Finse med tog kvelden før turen, og tar inn på tradisjonsrike Hotel Finse 1222 som er totalrenovert de siste årene. Etter middag møtes vi til en briefing og hilserunde med guiden og "legenden" AK Gluck som akkurat er tilbake fra Sydpolen! Les gjerne mer om han og den turen her!

Tidlig dagen etter starter skituren fra Finse og 1222 meter over havet. Vi går over Finsevann, går opp og over Hardangerjøkulen (1876 moh), og nyter panoramautsikten over sørvest Norge. Videre går turen ned mot og ned i Simadalen. Et stykke ned tar vi av skiene og vandrer til fots ned mot Hardangerfjorden med full fruktblomstring. Vel fremme ved fjorden venter transport som tar oss til Ustaoset, før toget går siste biten tilbake til Finse.

Tilbake på hotellet venter en velfortjent varm dusj før felles middag i Jøkulsalen med blåtimen og Jøkulen tronede over oss. På én dag har vi da gått fra vinterparadis, til lukten av grønt gress og blomstrende frukttrær, og tilbake til vinter igjen! Store kontraster og store naturopplevelser!

Når du våkner dagen etter, spiser du en god frokost og nyter utsikten mot Hardangerjøkulen en siste gang før du hopper på toget og reiser hjemover. – eller du smører matpakke og tar en siste liten tur?


Vanskelighetsgrad:

Skituren betegnes til tider som krevende. Dette fordi den har flere viktige faktorer: 1) det er en lang tur på ski med sekk hvor vi er i gang hele dagen. Turen er ca. 25 kilometer lang, starter tidlig på morgenen, og vi bruker rundt 10 timer inkludert pauser. 2) Det er mange høydemeter både opp og ned. 3) Utforkjøringene er lange, og tidvis bratte, i sommer snø som ofte varierer fra høyfjell til nesten bart.

Dette krever god erfaring på ski, og det anbefales ikke at du deltar på turen hvis du synes at det er ubehagelig å bevege deg nedover i bratt terreng. Enkelte av bakkene på slutten av turen oppleves som veldig bratt, så her går vi på beina uten ski.

En annen ting som er en forutsetning på denne turen er at alle har fjellski med stålkanter.


Pakkeliste:

- Undertøy: underbukse, trøye, longs i ull eller netting
- Skalljakke / bukse: vind og vanntett
- Sokker: 1x tynne, 2 x tykke (1 par er reserve)
- Gamasjer
- Votter: tykke ull + lange vindvotter
- Ullue / vindtett lue
- Solbriller
- Solkrem
- Fjellski med stålkanter
- Skistøvler, må enten inngått eller litt for tore
- Skistaver med bred trinse
- Skifeller (både korte og lange feller kan brukes)
- Skismøringer

Dagstursekken bør være minimum 40 liter og må ha fester/stropper på siden slik at du kan feste skiene fast i sekken på vei ned, når vi må gå på beina. Ellers bør denne inneholde:

- Vanntett pose (til å ha tørt tøy oppi)
- Alpinbriller (i tilfelle snø og vind)
- Termos
- Drikkeflaske (Du må ha med minimum 2 liter drikke på turen)
- Drikkekopp
- Skismurning (er fremdeles lov :-)
- Dunjakke eller varmt mellomplagg (til å ha på i pausene)
- Ekstra ulltrøye
- Ekstra ullstillongs
- Tørre sokker
- Personlig førstehjelpsutstyr (gnagsårplaster, sportstape, personlige medisiner hvis du bruker dette)
- Toalettpapir i en vanntett pose
- Solkrem
- Kart og kompass (hvis du har og ønsker å følge med)
- Skihansker (langrenn) (godt å ha i godvær)
- Buff, ull / fleece-hals
- Snacks til turen utover nistepakke, f.eks sjokolade, nøtter.

Du må ha normal reiseforsikring for å delta på turen, slik at du er dekket i tilfelle noe skulle skje med deg underveis.


Pakken inkluderer:
• 2 overnattinger i dobbeltrom på Hotell Finse 1222
• 2 frokost med nistepakke
• 2 middager
• Guidet tur fra Finse via Simadalen og tilbake til Finse
• Busstransport fra Simadalen til Ustaoset
• Togbillett fra Ustaoset til Finse etter skituren
• Førstehjelp- og sikkerhetsutstyr
• Erfaren og lokalkjent guide

Den eneste måten å komme seg til og fra Finse på, er med tog. Vy legger ut billetter 90 dager før. Vi anbefaler å kjøpe Flex-billett eller vente med å bestille togbilletter til vi bekrefter at vi har fått minimum 6 deltagere til å gjennomføre turen.