Ta en spektakulær selfie på Trolltunga


Folk reiser fra andre siden av jorden for å gå til Trolltunga. På Hotel Ullensvang er de så heldige å ha denne flotte attraksjonen i nærområdet.

Trolltunga, den mest spektakulære fjellformasjonen i Norge, stikker ut fra berget 700 meter over Ringedalsvatnet. Det vesle steinplatået er en del av den vestlige avslutningen av Hardangervidda og ble formet av isen som dekte store deler av Skandinavia gjennom flere istider.

Turen opp til Trolltunga (1180 moh.) går for det meste i høyfjellsterreng og er lang og krevende. Men du får lønn for strevet – der oppe venter et praktfullt utsyn!

Fra hovedløypen ved P2 i Skjeggedal har du en 27 km rundtur med en høydeforskjell på nesten 800 meter. Estimert gangtid er 8–12 timer. Du kan bestille transport til Skjeggedal/Trolltunga online hos Shuttlebuss Hardanger.

Du kan også starte frå P3 Mågelitopp (kun forhåndsbestilt parkering). Derfra er rundturen på 20 km og høydeforskjellen omtrent 320 meter. Estimert gangtid er 7–10 timer.

Nyttig informasjon
Ha på vanlige turklær, og ta med 30-40 liters tursekk med nistepakke, vann, ekstra sokker/klær og (gnagsår)plaster. Gode fjellsko anbefales. Turen er merket med røde T-er, og opplysningsskilt for hver kilometer, slik at du har oversikten over hvor langt det er igjen til Trolltunga platået.

Det er manglende eller liten mobildekning på turen.

Vansklighetsgrad
I Norge og internasjonalt blir en tur gradert etter hvor vanskelig den er: Lett, Middels, Krevende eller Ekstra krevende. Fordi turen er lengre enn 20 km blir Trolltunga automatisk gradert som Ekstra krevende – selv om mange turvante nordmenn ikke opplever turen som ekstra krevende. Stien til Trolltunga er solid og i god stand. Men du må du være i god form, være utholden og vant med å ferdes i fjellheimen. Du må også ha gode fjellstøvler og klær i tilfelle regn og kulde – været skifter raskt i fjellet. Sørg for å ta med rikelig med mat og drikke.

Vi anbefaler deg å besøke den offisielle nettsiden til Trolltunga slik at du er godt forberedt. 


Pakken inkluderer:
· To overnattinger i standard dobbeltrom med utsikt mot fjell
· Frokost begge dager
· To 3-retters middager

Tilgjengelig fra 15. juni – 30. september (2 netter).