Nesflaten i Suldal (Haugalandet)

Sopphelg på Energihotellet

Energihotellet

Bestill nå
Fra kr 1995,-
per natt pr person i dobbeltrom, med mat og soppkurs. Tilleggs natt 645,- pr person i dobbeltrom.

Sopphelg på Energihotellet


Bli kjent med matsopp og nyt herlige måltider basert på sopper dere finner på soppsanking.

Energihotellet inviterer til sopphelg 23.-24. september i indre Ryfylke, der sopp og god mat står i sentrum for opplevelsen. John Jastrey, soppkontrollør og soppentusiast, vil gi oss kyndig veiledning i ulike matsopper, og giftige sopper, gjennom hele helgen.

Helgen inkluderer:

  • En overnatting med frokost
  • Soppkurs med John Jastrey på lørdag
  • Lunsj lørdag
  • 5-retters middag med sopp som en sentral ingrediens lørdags kveld
  • Søndag blir det sopputstilling og offentlig soppkontroll, også åpent for andre. For å få best mulig utbytte av kurset er det en stor fordel om du de 3-4 dagene før samler inn det du måtte finne av sopper. Disse kan leveres fra og med fredags ettermiddag/kveld.

    Om ønskelig kan det også bookes overnatting fra fredag til lørdag.

    John Jastrey er utdannet biolog og lektor, og har vært soppkontrollør i 20 år. Han driver aktivt med soppkontroller hver høst og er svært glad i å formidle kunnskap om spiselig sopp. Han har tidligere vært leirskolelærer på Gullingen og naturforvalter i Suldal kommune i 20 år (1986-2006).