Foto: Visit Hardangerfjord

Sidersafari

Skreddersydde siderturer i Hardanger

Bli med på sidersafari i Hardanger!

«Sider frå Hardanger» er en beskyttet geografisk betegnelse på linje med Calvados eller Champagne. Den unike sideren har fått en renessanse og er blitt et prisvinnende høykvalitetsprodukt.

I Hardanger er det 19 siderprodusenter som lager hver sin unike sider, basert på sin historie og sine epler. I samarbeid med våre historiske hoteller, The Fjords og sidergardene i Hardanger har vi skreddersydd pakker som inkluderer både gardsbesøk, sidersmaking og båttur.

Her kan du nyte Norges champagne, besøke flere av siderprodusentene og få en innføring i produksjon, kultur og smak. Du kan selv velge hvilken pakke som passer for deg. Pakkene er både med og uten overnatting, og av varierende lengde. Velkommen til Norges frukthage!

Hvordan komme seg til Hardanger

Med bil

Flere veier går til Hardanger og det er enkelt å komme seg til regionen med bil. Det er flere ladestasjoner både i og langs veien.

Fra Bergen med bil (149 km): 2 – 2,5 timer
Fra Haugesund med bil (170 km): 2,5 – 3 timer
Fra Stavanger med bil (220 km): 3,5 – 4 timer (inkludert 1 ferje)
Fra Oslo med bil (380 km): 5,5 – 6 timer (via Geilo eller Haukeli)


Med tog og buss

Bergensbanen går mellom Bergen og Oslo. Togturen, som er en attraksjon i seg selv, går hele året. De fleste går av enten i Bergen eller på Voss. Derfra går det bussruter til Hardanger. Se togruter her.

Fra Bergen Busstasjon (Plattform O) går buss 925 til Nordheimsund klokken 07:25. Bussen korresponderer med båt som har avreise 09:00 fra Norheimsund og ankomst 10:15 til Lofthus. Ruten går frem til 16 august.

Fra Voss går buss 920 til Odda flere ganger om dagen. Du tar også denne bussen om du skal av i Lofthus.

Skyss har ansvar for lokale bussruter fra Bergen, på Voss og i Hardanger. Se rutetider her

  • Gårdsbesøk

    Gårdsbesøk med sidersmaking og gårdsutsalg

  • Båttransport

    Nyt et vakker fjordcruise langs fjorden

  • Overnatting

    Sov godt på våre historiske hoteller