Våre hoteller

Finn hotell:

(f.eks. romantikk, spa, konferanse etc.)

De Historiske er en samling av mange av de mest sjarmerende hoteller i Norge. Hos oss finner du herregårder, herskapshus, gods, store og små trehotell i sveitser og jugend stil, gamle skysstasjoner som er gjort om til vakre små romantiske hotell - og mye mer.

Hoteller på Østlandet

Bøverdalen i Lom

Røisheim Hotell

Velkommen til Røisheim , et tradisjonsrikt hotell beliggende ved inngangsporten til Jotunheimen, 15 km vest for Lom. Vakre Røisheim er opprinnelig en gammel skysstasjon fra 1858 og med vernede hus i tun fra 1700-tallet.

Drøbak

Reenskaug Hotel

Midt i hjertet av Drøbak finner du Reenskaug Hotel. Med sentral beliggenhet ved Oslofjorden, har hotellet i mer enn 100 år vært et yndet feriested. Med tiden har vi forstått viktigheten med å ivareta tradisjoner og bevare særpreg. Resultatet er et moderne hotell med gammelt og nytt i skjønn forening.

Drøbak

Oscarsborg Hotel & Resort

Oscarsborg festning er mest kjent for senkningen av den tyske krysseren «Blücher» om natten den 9. april 1940. Noe som gav Konge, Regjering og Storting anledning til å forlate Oslo, for så å ta opp forsvarskampen. Det blir hevdet at ingen annen enkel bragd under 2. verdenskrig har hatt den samme politiske og militære betydning for Norge.

Finstadjordet ved Lillestrøm

Losby Gods

Losby Gods er omgitt av naturskjønne omgivelser, og her er det mange muligheter for friluftsliv og rekreasjon. Godsets hovedattraksjon er et eget golfanlegg med to baner på 18 og 9 hull. I tillegg finnes det drivingrange og tennisbaner.

Halden

Fredriksten Hotell

Fredriksten Hotell ligger i fantastiske omgivelser på historiske Fredriksten festning i Halden. Hotellet ligger høyt hevet over Halden sentrum - som likevel bare er en liten spasertur unna.

Jeløy ved Moss

Hotell Refsnes Gods

Refsnes Gods var opprinnelig en lystgård og flittig brukt til selskap og rekreasjon. Mange celebre gjester har besøkt Refsnes Gods opp gjennom årene: Edvard Munch, Hans Gude, kong Oscar II og Camilla Collett for å nevne noen.

Kongsvinger

Festningen Hotel & Resort

Festningen Hotel & Resort er en del av Festningshotellene, som består av unike destinasjoner hvor alle har hatt stor betydning for Norges historie.

Krokkleiva

Sundvolden Hotel

Ved inngangsporten til sagnomsuste Krokskogen ligger et av Norges mest tradisjonsrike hotell – Sundvolden Hotel. I nærmere ett tusen år har konger, adelsmenn, handelsreisende og i den nyere tid moderne forretningskvinner og -menn valfartet hit.

Lom

Fossheim Hotell

Visst ligg Fossheim i ein liten avkrok av verda, innunder høge toppar og bratte fjellsider i Lom. Men far ikkje forbi Lom; ta ein stopp her, eit frikvarter, og opplev livet på Fossheim

Oslo

Camillas Hus

Camillas Hus er oppkalt etter den første leietakeren som bodde i huset, forfatteren Camilla Collett.

Oslo

Lysebu

Velkommen til Lysebu. Vakker som kongsgården i eventyrene, ligger Lysebu omgitt av uberørt natur øverst i Holmenkollen – og samtidig bare 20 minutter fra det pulserende storbylivet. Lysebu er Norges nasjonalgave til Danmark og ble oppført i 1916 i tradisjonell norsk byggestil.

Øyer

Nermo Hotell

Velkommen til Nermo. Nermo Hotell er en tradisjonsrik familiebedrift som byr på et opphold i nydelige omgivelser i Hafjell, med utsikt over Gudbrandsdalen.

Tjøme

Engø Gård

Året rundt kan gjestene finne fred og ro på Engø Gård, en godt bevart idyll der minnene fra historien som gir stedet sjel, lever videre.

Valdres

Herangtunet boutique hotel

På en kolle i skogen like ved Heggefjorden finner du Herangtunet boutique hotel, et historisk bygdetun. Se for deg Maihaugen i miniatyr, ved foten av Jotunheimen.

Hoteller på Vestlandet

Ålesund

Hotel Brosundet

Hotel Brosundet er et sted for drømmer. Her kan du finne hvile, på en pute ved havet. Stemningen er lett, intim og vennlig, og rommet er ditt eget tilfluktssted i en hektisk verden. Tanken bak hotellet er at vi ønsker å verdsette historien samtidig som blikket er vendt mot fremtiden.

Balestrand i Sogn og Fjordane

Kviknes Hotel

På Balholm strekkjer gjestgjevartradisjonane seg tilbake til 1752. Familien Kvikne, som eig hotellet, overtok i 1877, og då starta ei rivande utvikling som har halde fram heilt til i dag. Hotellet vart reist i sveitserstil.

Bekkjarvik

Bekkjarvik Gjestgiveri

Bekkjarvik Gjestgiveri har havet og historia i ryggen, og ligg på ei av øyperlene i Austevoll kommune, sør for Bergen.

Bergen

Hotel Park

Hotel Park Bergen er et svært trivelig hotell, kjent for sin spesielle personlige stil og hyggelige atmosfære. Om du er ute etter en litt annen opplevelse enn hos de store kjedehotellene, er Hotel Park Bergen absolutt verdt et besøk

Bergen

Grand Terminus

Grand Terminus er et klassisk, men moderne hotell. Det ligger i rolige omgivelser i hjertet av Bergen, like ved jernbanestasjon, parkeringshus, busstasjon, flybusstopp og bybane.

Bergen

Augustin Hotel

Augustin Hotel er Bergens eldste familiedrevne hotell og har vært eid av samme familie i tre generasjoner. Det populære hotellet har en trivelig, intim atmosfære og fremstår i dag med en fin blanding av tradisjonell stil og moderne design

Bygstad i Sunnfjord

Villa Åmot

På Villa Åmot forenes luksuriøse rammer med landlig idyll. Et opphold hos oss skal være en opplevelse der alle sanser blir ivaretatt. Fantastisk vestlandsnatur, akkompagnert av gode historier, vakre toner og smakfull gastronomi.

Egersund

Grand Hotell Egersund

Grand Hotell Egersund er et hyggelig ærverdig hotell fra 1895, med beliggenhet midt i hjertet av Egersund by. Gjennom ulike epoker og under skiftende vilkår har Grand Hotell vokst og blomstret.

Finse

Finse 1222

I 1894 ble det vedtatt å bygge jernbaneforbindelse mellom Christiania og Bergen. I 1902 stod anleggsveien klar helt opp til Finse og man så et behov for overnatting til arbeiderne.

Flåm i Sogn

Fretheim Hotel

Fretheim Hotel har utsikt mot fjell og fjord og er ein stad der ein kan sjå, smake, lytte og ta inn over seg storslått natur. Hotellet ligg ved UNESCOs verdsarvområde Nærøyfjorden. Denne fjorden har vore kåra til verdas vakraste reisemål fleire gonger på rad!

Håvik/Karmøy

Høyevarde fyrhotell

Høyevarde fyrstasjon ble opprettet i år 1700, og har vært et viktig fyrtårn i Karmsundet, tidligere kalt Nordvegen..

Kalvåg i Bremanger

Knutholmen

Det er lett å trivast i dei maritime omgjevnadene på Knutholmen i fiskeværet Kalvåg. Restauranten vår er ei gammal sjøbu som kom frå Bergen rundt 1880. I puben finn du ein fortøyingspullert som vart nedsett i år 1810. Her kan du overnatte i nyrestaurerte sjøhus med historie frå 1880.

Lofthus i Hardanger

Hotel Ullensvang

Hotel Ullensvang ligg vakkert til i strandkanten ved Hardangerfjorden, med mektig utsikt mot fjorden, fjella og isbreen Folgefonna. Hotel Ullensvang har utvikla seg i takt med tida sidan starten i 1846. Den dag i dag er hotellet eigd og drive av den same familien.

Nesflaten

Energihotellet

Energihotellet er et lite intimt designhotell lokalisert på Nesflaten i de sørlige delene av Fjord-Norge langs den indre ruten mellom Stavanger og Bergen,mellom Trolltunga og Preikestolen.

Norangsfjorden

Hotel Union Øye

Hotellet er fra 1891 og er en historisk reise i seg selv med sine autentiske rom og originale stil. Noen dager på Hotel Union Øye er ikke bare et spennende besøk – det er også en reise i tid. Hotellet fremstår i fordums prakt og ser ut som det gjorde da det åpnet dørene i 1891.

Os pr. Bergen

Solstrand Hotel og Bad

Solstrand ligger vakkert til ved Bjørnefjorden, med praktfull utsikt mot mektige fjell og åpent fjordlandskap, kun 30 km fra Bergen og Bergen lufthavn.

Sandane i Sogn og Fjordane

Gloppen Hotell

Gloppen Hotell er prisbelønt for sin solide satsing på lokalmat med eget produksjonskjøkken i bakhagen. Ligger langs Nordfjorden i hjertet av Sogn og Fjordane. Lett tilgjengelig fra Oslo med egen flyplass på Sandane.

Sandnes

Kronen Gaard Hotell

Kronen Gaard Hotell er et annerledes og koselig fullservicehotell. Hovedhuset i sveitserstil ble bygget i 1898 av trelasthandler Gabriel Block Watne. Familien benyttet Kronen Gaard som sommerbolig, og det ble et samlingssted for slekt og venner.

Sandnes

GamlaVærket

GamlaVærket Gjæstgiveri og Tracteringssted er mer enn et hotell. Det er også et monument over byens historie.

Sogndalstrand

Sogndalstrand Kulturhotell

Sogndalstrand er et gammelt ladested fra seilskutetiden. I 1994 ble hele området fredet av riksantikvaren, og et litt annerledes hotell ble født.

Sola

Sola Strand Hotel

Velkommen til et historisk hotell fra 1914 med idyllisk beliggenhet på Solastranden, kun et kvarter fra Stavanger. Hotellet tilbyr 139 rom, et anerkjent kjøkken, unike selskapslokaler, moderne kurs- og konferansefasiliteter og Nordsjøbadet Spa.

Solvorn, Indre Sogn

Walaker Hotell

Walaker Hotell ligg i vakre Solvorn i Indre Sogn. Hotellet har vore drive av den same familien sidan 1640, og i dag er det åttande og niande generasjon som styrer

Stalheim

Stalheim Hotel

Det første hotellet på Stalheim ble åpnet i 1885 og hadde allerede i 1895 plass til vel 150 gjester. Hotellets høye standard og den fantastiske utsikten fra Stalheim ble snart berømt langt utenfor landets grenser.

Tørvikbygd

Hardingasete

Hardingasete er eit unikt anlegg - det gamle møter det nye. I krysningspunktet mellom gamle, autentiske omgjevnader og topp moderne fasilitetar finn du Hardingasete.

Tysnes

Haaheim Gaard

Ein oase for det gode liv. Opplev smakar av svunne tider i restauranten, draum deg vekk i romantisk landstil i interiørbutikken. La kulturhagen med sine 1500 roser, ta deg med i ei verd du ikkje visste

Utne

Utne Hotel

Tenk deg å kunne feriere i moderat tempo, slappe av i eit unikt og særprega miljø, langt frå byens stress og jag. Midt i Hardanger finst det ein slik stad.

Voss

Fleischer's Hotel

Den korte avstanden til Bergen og beliggenheten midt mellom Hardanger- og Sognefjorden setter oss i en særstilling, og vi kan tilby varierte aktiviteter og opplevelser i naturskjønne omgivelser

Voss

Store Ringheim Hotell og Restaurant

I eit harmonisk kulturlandskap mellom fjella og dalen ligg eit gamalt Norsk gardstun med eit moderne innhald. Store Ringheim Hotel og Restaurant tilbyr ekte opplevingar av kva denne særprega landsdelen har å tilby.

Hoteller på Sørlandet og i Telemark

Dalen i Telemark

Dalen Hotel

Dalen er som hentet fra et eventyr, bygget i overdådig, romantisk stil med drakehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser. Hotellet har bevart sin storhet og ”sjel” og er i dag nokså likt det treslottet som ble åpnet i 1894

Farsund

Rederiet Hotell

Rederiet Hotell - Farsund sentrums eneste hotell - kan friste kvalitetsbevisste gjester med delikate rom, à-al carte restaurant og bar. Det har en fantastisk beliggenhet med utsikt over Paleet Husan og Farsunds historiske havn.

Fevik

Strand Hotel Fevik

Strand Hotel Fevik er et av de få gjenværende funkishotellene i Norge. Etter utbygging fremstår det som et ledende hotell for kurs og konferanser, ferie og feiring.

Lillesand

Lillesand Hotel Norge

Lillesand Hotels historie startet i 1837. Den irske rebellen Robert Gonsalvo Major flyktet fra hjemlandet og slo seg ned i Lillesand. Her bygde han barkemølle og garveri, og her stammer den eldste delen av hotellet fra.

Rjukan

Rjukan Admini Hotell

Rjukan Admini Hotell kan by på et av fylkets mest særegne overnattings-, konferanse- og selskapslokaletilbud. Hotellet inngår i den store industrielle historiefortellingen som plasserte Notodden/Rjukanregionen på UNESCOs Verdensarvlista i 2015.

Hoteller i Midt-Norge

Orkanger

Bårdshaug Herregård

Opprinnelig var den majestetiske herregården hjemmet til gründeren og verdensmannen Christian Thams – arkitekt, minister, godseier og generalkonsul.

Røros

Erzscheidergården

Malmskilleren, Erzscheideren, har gitt gården sitt navn. Bergverksdrift la grunnlaget for bergstaden Røros, og både byen og områdene rundt har mange spor etter 333 år med gruvedrift.

Røros

Vertshuset Røros

Vertshuset Røros holder til i Rammgården i sentrum av verdenskulturminnet Røros.

Røros

Røros Hotell

Røros Hotell er et enestående utgangspunkt for spennende opplevelser.

Selbu

Selbusjøen Hotell og Gjestegård

Det har vært virksomhet på eiendommen Havernesset i Selbu fra cirka 1850. Stedet ble bygd for handelsmann Birch, som i 1850 etablerte handelssted der med kong Oscar den førstes godkjennelse.

Hoteller i Nord-Norge

Mosjøen

Fru Haugans Hotel

I mer enn 200 år har gjestfrihet og service vært nøkkelord for Fru Haugans Hotel. Tradisjon og historie er noe man virkelig kan fornemme når man kommer til Nord-Norges eldste hotell.

Svolvær i Lofoten

Svinøya Rorbuer

I 1831 fikk Svinøya sin første gjestgiveribevilling. Svinøya er i dag, som den gang, et levende, lite fiskevær på en øy i Svolvær havn, men i dag med broforbindelse og kort vei inn til sentrum.

 

Pakketilbud:

Pris fra kr. 2445,-
Tjøme

Konsert med Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen

27/7 2017

Hjertelig velkommen til idylliske Engø Gård - og til Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen!