Kjøreturer i verdensklasse


De Historiske samarbeider med Nasjonale turistveger, og tilbyr opplevelser langs turistvegene.
Vi har skreddersydd fire ferdige bilferiepakker på de Nasjonale turistvegene; Sognefjellet, Hardanger, Gaularfjellet og Rondane. Disse finner du her.

På kortferien Nasjonal turistveg Hardanger, anbefaler vi en avstikker til Fossli hvor det er åpnet et nytt utsiktspunkt med et fantastisk skue over Vøringsfossen og Måbødalen.

Se bilder fra Vøringsfossen.

For en oversikt over alle de 18 nasjonale turistvegene, se her.

Nasjonale turistveger er 18 utvalgte vegstrekninger som går gjennom det vakreste og mest varierte av norsk natur. Spektakulær arkitektur i storslått natur er turistvegenes særpreg. Statens vegvesen byr på rasteplasser, utsiktspunkter og servicebygg i dristige former og uttrykk, og legger til rette for unike opplevelser. Langs fjord, fjell, fosser og kyst bygges det stoppesteder og rasteplasser med alt fra enkle, robuste møbler, til stier, trapper, toaletter, parkeringsplasser, utsiktspunkter og kunst. Turistvegene er skiltet med turistvegsymbolet. En del av vegene fremstår som ferdige, andre er kommet kortere. Det er imidlertid et nett av 18 unike kjøreturer, og Statens vegvesen fortsetter arbeidet med å utvikle alle til fullverdige Nasjonale turistveger rundt 2020.

Nasjonale turistveger er kanskje ikke de raskeste eller korteste, men noen ganger er det fint å kunne velge mellom effektivt og vakkert.