Noe av det beste Norge har å by på


De Historiske er en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. Det er 69 hoteller, 25 spisesteder og 2 skip som er medlem av gruppen.

For å få tildelt en slik tittel kreves det et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi. Med fortiden som ramme, ønsker vi å skape nye historier for våre gjester gjennom spennende opplevelser. Håpet er at disse historiene kan fortsette å leve i gjestenes minne lenge etter at de er kommet hjem.

Til tross for at medlemmene i De Historiske har individuelle særpreg og karakter, vil du finne flere fellestrekk; en varm velkomst, god service, en vennlig atmosfære og høy standard i alle ledd. Vår felles kvalitetsstandard sikrer et gjennomgående høyt nivå i gruppen, og våre verdier «gjestfri», «personlig» og «kvalitetsbevisst» skal bidra til å nå vår felles visjon; Vi skal oppleves som «et godt sted å være».

"Historisk" er det miljøet som eksteriør- og/eller interiørmessig representerer epoker i vår kulturhistorie. "Historisk" gir opplevelser i en ramme som synliggjør våre verdier i vår nasjonale tradisjon, gjennom blant annet kunst, stilarter, mat/drikke og lokale tradisjoner. Utsøkte matretter og årgangsviner, vakker kunst og kultur, design og utsmykking basert på lange tradisjoner og historie, herskaplig behandling, spennende historiefortellinger, en romantisk stemning og mye mer kan oppleves uten å måtte forlate hotellene. Golf, kanefart, skiløyper, fjorder, fosser, fiske, jakt, båtliv, fjelltopper, museer, shopping, ridning, vandreturer og mye mer kan du oppleve rett utenfor våre dører, hvis det skulle friste.

Vi representerer mye mer enn en god hotellseng og et godt måltid, først og fremst representerer vi et mangfold av opplevelser, både innvendig så vel som utvendig. 

Velkommen hjem!

Ja vi elsker Norge.

Med majestetiske fjorder, ruvende fjell, irrgrønt kulturlandskap og vakre byer som ligger som perler på en snor langs landet vårt. Alt det enestående vakre som vi er så glade i og stolte over. Midt i disse enestående omgivelsene holder vi til. Norges beste samling av unike, familieeide kvalitetshoteller og spisesteder.

I generasjoner har vi tatt vare på og utviklet historiske bygninger og vår felles kulturarv. Det er her vi har enestående overnattingsmuligheter, lokalproduserte mat- og drikke opplevelser av ypperste kvalitet og personlige møteplasser til de som kommer på besøk. Alt pakket inn i lun gjestfrihet av mennesker som har som sin viktigste oppgave å ta vare på gjestene og omgivelsene.

Våre medlemmer tilbyr opplevelser på noen av de beste destinasjonene Norge har å by på, pakketert for et norskt og internasjonalt marked. 

De Historiske. Noe av det beste Norge har å by på. De Historiske AS - Org.nr. 977 389 674