Å nyte skjærgård og båtliv i sør


Det beste av sørlandsidyll og skjærgård. Landsbyliv med storbystemning og fotsporene til Knut Hamsun. Naturen har alltid spilt på lag med Lillesand.

For mange - vel de fleste av oss - er Lillesand mest kjent for skjærgård, hytter og båtliv. Men da Lillesand var på høyden som sjøfartsby ble også hotellet i sentrum midtpunktet i et blomstrende kulturliv. Som blomstrer fortsatt, ikke minst om sommeren.

Sentrum har hyggelige kaféer, unike småbutikker og helt unike gamle trehus med steintrapper, smijernsdetaljer og hvit stakitt.

Lillesand by- og sjøfartsmuseum. Bygget i 1827 som skipsrederhjem fra seilskutetiden. I dag et komplett bakgårdsanlegg med stall, fjøs og matrosbolig og forskjellige verksteder. Annekset med museumsbutikk og den gamle tollboden fra 1730 nede på havnen hører også med.

Tar du turen til Lillesand i juli kan du dessuten risikere å oppleve det fantastiske Blindleialøpet. Norges største kajakkløp setter tidligere OL- og verdensmester opp mot begeistrede amatører. I en blanding av tøys, turentusiasme og knallhard konkurranse, der det nesten alltid er åpent hvem som til slutt vinner.

«Så utmerket gjennomsiktig er livet i den lille by, at der kun foregår ytterst få ting, som ikke blir lagt merke til.», skrev Knut Hamsun om perioden han bodde her. Og sånn er det fortsatt.