Bro i Stavanger
Sjarmerende kystby på Vestlandet

Velkommen til Stavanger

Er du en urban sjel med litt maur i rompa kommer du til å elske Stavanger


Denne sjarmerende kystbyen på Vestlandet har mye å by på.

Europas olje- og energihovedstad er en internasjonal by som tiltrekker seg folk fra hele verden. Restaurantutvalget er imponerende med mange spennende og virkelig gode spisesteder. Stavanger er også en universitetsby. Det gjør byen urban og levende med et rikt kafé- og kulturliv.

I en av Norges eldste byer er det nok av muligheter for den shoppinglade. Kredittkortet får fort bein å gå på i Stavangers koselige handlegater med spesialforretninger og luksuriøse butikker.

Føler du trang til å lufte deg litt mellom restaurantbesøk og motebutikker har området rundt Stavanger mange kjente naturattraksjoner. Det er nok å nevne Solastranden, Lysefjorden og Preikestolen – som for sikkerhets skyld er kåret til verdens flotteste utkikkspunkt av Lonely Planet.

Tilbake i urbane strøk er Øvre Holmegate et must. I denne festlige gaten er alle husene malt i sterke og spreke farger. Her finner du nisjebutikker, kunstutsalg og kafeer. Den spesielle gatestubben er et forståelig nok yndet sted for fotointeresserte.

Stavanger sentrum er lite og du når de fleste attraksjoner til fots. Både Norsk Oljemuseum og Gamlebyen – som rommer en av Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelser, og vel verdt å få med seg. Den består av 173 vernede og restaurerte trehus fra 1700 og 1800-tallet, og byen har mottatt flere priser for bevaringsarbeidet.

Gladmatfestivalen i slutten av juli er et høydepunkt for glade mennesker som liker god mat, men Stavanger er en by du fort får smaken på uansett når du velger å besøke den.

Lysefjorden utenfor Stavanger