Stavanger er en by du fort får smaken på uansett når du velger å besøke den


Stavanger er en av Europas energihovedsteder og tiltrekker seg folk fra hele verden. Sterke kompetansesentre og universitetsmiljø, samt ulike institusjoner for høyere utdanning, har resultert i et høykompetent og internasjonalt næringsliv.

Som tidligere europeisk kulturhovedstad byr Stavanger på et imponerende rikt kulturliv og en rekke spennende spisesteder. Få gjerne med deg den årlige Gladmatfestivalen i slutten av juli, som er et høydepunkt for folk som setter pris på god mat.

Stavanger sentrum er kompakt, med koselige handlegater og spesialforretninger. Her når du de fleste attraksjoner til fots. Spesielt Norsk Oljemuseum og Gamlebyen, som rommer en av Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelser, er vel verdt å få med seg. Den består av 173 vernede og restaurerte trehus fra 1700 og 1800-tallet, og som har blitt utmerket med flere priser for bevaringsarbeidet. Øvre Holmegate er et annet yndet sted for de fotointeresserte. I denne gaten er alle husene malt i sterke og spreke farger og du finner nisjebutikker, kunstutsalg og kafeer.

Er du glad i naturopplevelser, byr Stavangerregionen på en rekke kjente naturattraksjoner i verdensklasse. Solastranden og Lysefjorden med Preikestolen (som også er kåret til verdens flotteste utkikkspunkt av Lonely Planet) er absolutt verdt et besøk.