Å være omgitt av mektige fjell og fossefall


Innerst inne i en av fjordarmene til Norges lengste fjord, ligger Flåm. Hvert år reiser hundretusener av mennesker halve kloden rundt for å besøke den lille, vakre Vestlandsbygden.

Mange veier fører til Flåm, for eksempel Norges vakreste sykkeltur. Rallarvegen starter på Haugastøl eller Finse, og endre for mange opp i hagen til Fretheim Hotel med en i iskald, leskende Ægir.

Flåm har unike ting å by deg. Båtturen ut Aurlandsfjorden og inn den vakre, nærmest urørte Nærøyfjorden er rett og slett helt fantastisk. Flåmsbanen – en av verdens bratteste jernbanestrekninger, starter ved fjorden og slynger seg gjennom spektakulære omgivelser i Flåmsdalen og opp hele 900 høydemeter til høyfjellet. Lonely Planet kåret i 2014 Flåmsbanen til verden beste togreise.

I Flåm kan du padle kajakk på fjorden omgitt av mektige fjell og fossefall som stuper fra loddrette fjellsider. Her er det ikke uvanlig å se ørn, oter, sel eller niser. Det er også fint å sykle eller vandre langs de mange turløypene i Flåmsdalen, eller ned ville, vakre Aurlandsdalen.

Etter en dag i fjellskoene eller på sykkelsetet, kan du sette deg på kaien med god samvittighet og nyte utsikten utover den blikkstille fjorden. Du har fri.