Telemark og Telemarkskanalen
Fra kyst til høyfjell

Velkommen til Telemark og Buskerud

Det finnes alltid en grunn til å reise til Telemark


Du kan nyte livet ved sjøen i sommerbyen Kragerø eller føle friheten susende nedover pudderdekte Gaustatoppen. Eller kanskje ja takk, begge deler?

Telemark strekker seg fra sørlandsidyll ved kysten, via dype skoger og vide fruktgårder, til høyfjellet og mektige Hardangervidda.

Telemark kan gi deg en vidunderlig weekend eller en opplevelsesrik, flott ferie.

Her finner du et ganske unikt spenn av aktiviteter og attraksjoner: strandliv og krabbefiske i Kragerø og 1883 meter høye Gaustatoppen med sin eventyrlige utsikt.

I tillegg finner du underverket Telemarkskanalen der vannkanalen og sluser knytter sammen flere innsjøer 105 km innover i landet, kraft- og industribygden Rjukan med sin spennende krigshistorie eller Bø Sommerland – Skandinavias største vannpark og Telemarks mest populære attraksjon.

Og da har vi ikke glemt Seljord, Morgedal – skisportens vugge, seterbesøk, gårdsferie, klatreparker, kulturen, menneskene eller Telemarks cirka  sykkelmuligheter – fra kyst til fjell.

Gå i Telemarkheltenes fotspor eller tråkk dine egne. Telemark vil uansett oppfylle feriedrømmen for både liten og stor. 

Henrik Ibsen

M/S Henrik Ibsen

Er man i Telemark, kan man ikke gå glipp av en tur på Telemarkskanalen med M/S Henrik Ibsen. Skipet er opprinnelig bygget ved Eriksbergs verft i Gøteborg i 1907 for Styrsøbolaget under navnet DS Styrsø. I 1992 ble skipet ombygget ved Knardalstrand Verft for rutetrafikk på Telemarkskanalen. I 2009/10 ble skipet fullstendig restaurert ved Hansen & Arntsen Skipsverft og ved Fjærholmen verft i Tønsberg, hos båtbygger Geir Røvik, og ble satt i rutetrafikk på kanalen igjen fra juni 2010.

M/S Henrik Ibsen har gjennomgått en fullstendig “make-over” og er i dag en enestående representant for et mer enn 100 år gammelt luksus dagstur cruiseskip.

Skipet er 100 fot langt, 21 fot bredt og stikker ca 8 for dypt. Bruttotonn ca 200 og i dag registrert for 100 passasjerer. Rederiet har, i forbindelse med restaureringen, redusert passasjerantall fra 220 til 95 for å få god plass til alle om bord enten det er i restaurant eller på dekk.

Den Agatha Christie inspirerte innredningen er tilpasset med bla originale engelske antikviteter fra slutten av 1800 tallet og røde plysj sofaer, krystall lysekroner, mahogni og messing etc. Den opprinnelige dampmaskinen ble i 1952 byttet med dagens historiske B&W Alpha 406 Flo på 360 hk. Alle dekk, styrhus og kahytter er restaurert eller skiftet og alt teknisk, elektrisk, samt sikkerhetsutstyr er av siste type samtidig som vi har gått langt for å bevare det historiske preg og følelse om bord i skipet.

M/S Henrik Ibsen går i rute i perioden 19.mai - 16.september 2017