Lyng i håret og vind under føttene


Nordfjord og Sunnfjord er Naturen med stor forbokstav. Her kan man være både høyt og lavt, varmt og kaldt og uansett ha det behagelig og trivelig.

Hornindalsvannet er det dypeste man kommer i Europa. Samtidig som Jostedalsbreen er det lengste blåisen strekker seg på hele kontinentet.

Men vent, det er mer. Skåla er Nord-Europas fjelltopp med foten i sjøen og har i alle fall Norges, om ikke også Europas mest eiendommelige turisthytte: Skålatårnet, eller egentlig Kloumanstårnet. Et steintårn som ser ut som den ukjente lillebroren til Tobias sitt utkikkstårn i Kardemomme By og Mummihuset.

Få med deg Kråkenes fyr, bli overrumplet av Stadthavet på Vestkapp og ta sykkelen langs utrafikkerte veier. Tasser man langs Jostedalsbreen kan man skli ned en arm ned i Sunnfjord og oppleve hjemkommunen til Nikolai Astrup med det 30,5 kilometer lange Jølstravatnet, ekstremsport i alle varianter eller tradisjonell og hjemmelaget kost på Bygstad.

Og nå glemte vi Europas lengste hengebru, Via Ferrata Loen. Om du vil ha lyng i håret og vind under føttene eller omvendt: Nordfjord og Sunnfjord kan vise europarekorder i det meste. Ikke minst i trivsel.