Brede kulturtilbud, lang historie og vakker trehusbebyggelse


Med sitt brede kulturtilbud, lange historie og vakre trehusbebyggelse har Trondheim mye å tilby sine gjester - nydelig beliggende mellom Trondheimsfjorden og de skogkledde åsene bak. 

Et besøk til Trondheim er berikende. Byen var Norges første hovedstad og lenge sentrum for makt og kultur. Statsmakten har for lengst flyttet sørover, men Trondheim er fremdeles toneangivende på mange områder og har mye å tilby sine gjester.

Trondheim ble i følge sagaen grunnlagt av selveste Olav Tryggvason, og vokste frem langs breddene til vakre Nidelven som fremdeles snor seg dovent gjennom sentrum av byen.

Nidarosdomen er kanskje Trondheims største attraksjon. Den vakre steinkirken er Olav den helliges gravkirke og var i middelalderen Nord-Europas viktigste pilegrimsmål. Selv om det heldigvis går mange år mellom hver gang, står det faktisk nedfelt i grunnloven at ”Kongen skal krones i Nidarosdomen”.

Trondheim er en av Europas karakteristiske trebyer, og i bykjernen kan du beskue mange helt spesielle trehus, som trepaleet Stiftsgården – en av Nordens største trebygninger. 

Men hvis du tror at Trondheim er som et støvete museum tar du skammelig feil. Byen er flere ganger kåret til Norges beste studentby og har et pulserende kultur- og uteliv med spennende scener, uteplasser og restauranter.

Trondheim har gjennom historien vært sete for både jarler og konger. Kanskje det er på tide at den også blir sete for deg, om så det bare er for noen dager.