Et magisk sted som bare må oppleves


Den vakre, gamle bergstaden på Rørosvidda er en del av verdensarven. Gjør deg klar til å bli bergtatt!

Byen ble grunnlagt i 1644, da den første kobberåren ble funnet området, og var lenge en viktig gruveby i Norge. I den gamle bergstaden 628 meter over havet, har folk skapt et moderne, velfungerende samfunn midt i det fredete verdensarvområdet. Byen har en stor og gammel trehusbebyggelse som er svært godt bevart. Det ekte og autentiske forsterkes ved at dagens moderne innbyggere bor, jobber og driver koselige butikker og verksteder i de gamle husene fra 1600-tallet.

333 års gruvedrift og kreative mennesker med kjærlighet for sin historie, har skapt en helt spesiell by på vidda som er en drøm å besøke. 

På Røros er det mye å ta seg til. Du kan se den koselige bergstaden fra en hesteslede med tente fakler og klingende bjeller. Fare over vidda bak et spann med veltrente hunder med tårer i øynene mens du holder på lua. Dra på guidet bergstadvandring. Tråkke langs stier og kjerreveier gjennom lune bjørkelier og over lyngkledte fjell, eller legge ut på skitur i vakkert vinterterreng.

Skulle du i løpet av oppholdet bli sulten er du i de beste hender. Røros har et så stort utvalg av kjempegod, kortreist lokalmat at du fort blir sittende litt lenger en planlagt.

Røros ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 1980 - når har du tenkt å besøke bergstaden?