Eventyrlige opplevelser


Helgeland ligger som et langstrakt paradis i den sørlige delen av Nordland. Her kneiser nesten 2.000 meter høye fjell i innlandet. På kysten ligger et av verdens vakreste øyriker, med en unik kystkultur som har havnet på UNESCO`s verdensarvliste.

Nyt naturen i lange drag og delta på naturopplevelser som nesten tar pusten fra deg. Det blå klare vannet, de kritthvite strendene, midnattsolen, fuglekvitteret og den friske sjøluften vil rense tankene og du vil få en følelse av indre ro.

Mosjøen er den eldste byen på Helgeland, og heldig for deg er byens eldste hotell en severdighet i seg selv. Fru Haugans Hotel har tatt godt i mot sine gjester siden 1794, og ligger nydelig til ved bredden til elven Vesna. Her er det kort vei til kysten og spennende havfiske, i tillegg finnes det over tusen fiskevann og elver i nærheten.

Hurtigbåten «Nordlandsekspressen» tar deg videre til sjarmerende øyer og øyvær med små, unike og høyst levende lokalsamfunn. Nord på Helgelandskysten finner du øya Støtt, et autentisk handelssted hvor fjerde generasjons eiere serverer deg sjømat hentet rett fra havet og historier om menneskene som har levd tett på naturen i generasjoner langs den værharde kysten.

Helgelandskysten er et eventyr, så er du glad i eventyr er det bare å legge ut på tur. Varme, gjestfrie Helgelendinger står klare for å ta deg godt imot!