Jugendbyen der fjord og fjell møter hav


Et mylder av fjorder, øyer og fjell som bare venter på å bli oppdaget. Ålesund og Sunnmøre er lett å besøke, men umulig å forlate.

Byen Ålesund har vakker jugendstilarkitektur, og er omgitt av øyer som strekker seg mot Atlanterhavet. Den katastrofale brannen i 1904 som ødela mye av byen, var kanskje en velsignelse i forkledning, som gjorde at Ålesund kunne gjenoppbygges i ren jugendstil. Hver enkelt bygning ble gitt sitt eget spesielle design. Byens sentrum er en glede å oppdage når du er på ferie. Når du spaserer rundt i gatene, finner du sjarmerende kafeer hvor du kan hvile føttene.

Med Ålesund som base kan du enkelt besøke Geirangerfjorden eller klatre på de tunge toppene rundt Hjørundfjorden eller Sunnmørsalpene. Geirangerfjorden, med sin karakteristiske S-form, fosser og forlatte fjellgårder, er et naturlig medlem av UNESCOs verdensarvliste. Sunnmøre er en region med ville fjell, vakre fjorder og gir inspirasjon til en rekke kunstneriske verk. Fjellene i dette området ble utelukkende brukt til oppdrett gjennom århundrer, til klatring ble introdusert som sport og området ble svært populært blant fjellklatrere. Det kan være besøkende som føler at 418 trinnene opp til toppen av Aksla i Ålesund er en stor nok prestasjon, mens de mer eventyrlystne har utallige valg når det gjelder topper å klatre og fjell å bestige.