Kurs og konferanse

Fretheim Hotel

Kurs og konferanse


Fretheim Hotel har lenge vært et populært sted å holde møter og konferanser. Både på grunn av sin sentrale plassering midt i Vestland, men også på grunn av sine profesjonelle ansatte, gode fasiliteter og mange muligheter for aktiviteter i løpet av oppholdet. Hotellet er opptatt av miljøet og vår felles framtid, og det går en grønn tråd gjennom alle konsepter. Arrangerer du møte på vegne av en miljøvennlig bedrift eller organisasjon kan dere få møtet godkjent som Grønn Konferanse.
Inspirasjon og energi til kreative løsninger

På Fretheim Hotel møtes historien med omsorgen for felles fremtid. Hotellet gjør sitt ytterste for å ivareta og påvirke minst mulig av vårt miljø og naturen rundt oss. Hotellet er stolt medlem av Miljøfyrtårn, Norges mest anvendte sertifiseringssystem for virksomheter som vil ta sitt miljøarbeid og samfunnsansvar på alvor.

Flåm er kjent for spektakulær natur og naturbaserte opplevelser. Vi anbefaler derfor at du kombinerer konferansen eller møtet på Fretheim Hotel med å utforske noen av aktivitetene området har å tilby. Vi tilpasser konferansepakkene etter dine behov og ønsker.


Hvordan komme hit: 
Fretheim Hotel er en tilbyder av grønne konferanser, og anbefaler derfor at dere starter møtet allerede på toget. Tog fra Oslo til Myrdal stasjon tar ca. 4.5 timer. Tog fra Bergen til Myrdal stasjon tar 2 timer. På Myrdal går du på Flåmsbana som tar deg ned til Flåm på en time. Se her for togruter

Se her for hurtigbåt fra Bergen til Flåm. Avgang fra Bergen Strandkaiterminal er kl. 8.00. Retur fra Flåm kl. 15.30. Turen tar omtrent fem og en halv time. (Gjelder 21.06.–29.08.2021)

 • Flåmsbana

  Flåmsbana er en av verdens mest spektakulære togreiser.

 • Kortreist mat

  Maten som blir servert, er i stor grad hentet fra gårdene i og rundt Aurland Kommune.

 • Grønne konferanser

  Hotellet gjør sitt ytterste for å ivareta og påvirke minst mulig av vårt miljø og naturen rundt.

Grønn konferanse på Fretheim

Konseptet Grønne Konferanser ble opprettet av Stiftelsen Miljøfyrtårn i 2012, med målsetning om et mer bærekraftig alternativ til konferanser. Alle kan arrangere konferanser og møter, men for å invitere til en Grønn Konferanse må arrangør være miljøsertifisert eller kunne dokumentere at man er i prosess for å bli det.

Konferanser på Fretheim Hotel blir gjennomført i henhold til kravene og retningslinjene som er satt for konseptet. Blant annet innebærer dette fokus på økologisk mat, mindre bruk av rødt kjøtt og menyer tilpasset sjømatguiden til WWF Verdens Naturfond.

Ønsker man en aktivitet under konferanseoppholdet, er et fjordcruise med helelektriske Future of The Fjords på verdensarvlistede Nærøyfjorden et godt alternativ.

Det er også mulig å arrangere konferanser om bord på hybridfartøyet Vision of The Fjords. Båten tar opp til 400 personer, og har det du måtte trenge av fasiliteter. Ta kontakt for mer informasjon.

Regionens mest moderne konferansesenter

Hotellets møtefasiliteter er skreddersydd for ledelses- og styremøter, seminarer og større nasjonale og internasjonale arrangement med kapasitet for inntil 170 deltakere. Totalt har hotellet 5 saler og flere hyggelige grupperom. De fleste av møterommene har mye dagslys og utsikt mot fjell og fjord. Hotellet kan også tilby egne selskapslokaler og stuer for mindre grupper, i tillegg til restauranten.

I mai 2021 åpnet Fretheim Hotel sitt splitter nye konferansesenter, vegg i vegg med den historiske delen av hotellet. Den nye storsalen har en iøynefallende glassfasade som frostes automatisk når det trengs. Salen kan deles i to, med plass til opptil 70 personer i hver. I VIP-rommet er det plass til 16 personer i styrerom. Her får man del lille ekstra, blant annet egen kaffemaskin som inkluderer melkebaserte kaffetyper. I mingleområdet er det til enhver tid fersk kaffe, te og vann både med og uten kullsyre.


Forslag til aktiviteter før eller etter møtet:

 • Tur med Flåmsbana
 • Båttur på Sognefjorden/Nærøyfjorden  
 • Sykle Rallarvegen
 • Kombiner Flåmsbana med en gåtur i Flåmsdalen
 • Cidersmaking på Fretheim Hotel / Bakkastova
 • Ølsmaking / Akevitt smaking på Ægir bryggeri
 • Fjordsafari – tur på fjorden i åpne RIB båter
 • Besøk og omvisning på Aurlandssko fabrikk
 • Ostesmaking i Undredal
 • Sykkelturer langs fjorden
 • Besøk Otternes klyngetun
Møtekapasitet: 170
Hotellrom: 121
Sogndal lufthamn, Haukåsen, 70 km
Flåmsbanen
Ulike aktiviteter
Ølsmaking