Kurs og konferanse

Fretheim Hotel

Kurs og konferanse


Kombiner møtet med spennende aktiviteter for deg og dine kollegaer i et av verdens mest naturskjønne områder. Er du og din bedrift opptatt av bærekraft og miljøvennlige løsninger? Her kan du invitere til en grønn konferanse på en arena litt utenom det vanlige. Arranger ditt neste møte eller konferanse på et sted som er oppført på UNESCO sin verdensarvliste, ombord på en batteridrevet karbonfiber-båt i Nærøyfjorden. I Flåm bor du godt på historiske Fretheim Hotel, hvor du kan holde hele konferansen eller velge å ha deler av den på fjorden.
Tre inn i konferansesalene på Fretheim Hotel hvor atmosfæren av gammel storhetstid sitter i veggene

Omgivelsene gir inspirasjon og energi til kreative løsninger og klare tanker. Her møtes historien med omsorgen for felles fremtid. Hotellet gjør sitt ytterste for å ivareta og påvirke minst mulig av vårt miljø og naturen rundt oss. Det er stolt medlem av Miljøfyrtårn, Norges mest anvendte sertifiseringssystem for virksomheter som vil ta sitt miljøarbeid og samfunnsansvar på alvor.

Reserver neste konferanse på historiske Fretheim Hotel og kombinerer oppholdet med en tur med «Vision of the Fjords». Båten er en hybrid katamaran i karbonfiber, som har fått stor oppmerksomhet i media både på grunn av sin spektakulære utforming, men ikke minst på grunn av sine tekniske, innovative og miljøvennlige løsninger. Som viktig aktør i verdensarvmiljøet i Nærøyfjorden har selskapet The Fjords virkelig tatt sitt ansvar om miljøvennlig turisme på alvor.  Båten går i rute mellom Flåm og Gudvangen. Den har kapasitet til 400 personer.

Hvordan komme hit: 
Fretheim Hotel er en tilbyder av grønne konferanser, og anbefaler derfor at dere starter møtet allerede på toget. Tog fra Oslo til Myrdal stasjon tar ca. 4.5 timer. Tog fra Bergen til Myrdal stasjon tar 2 timer. På Myrdal går du på Flåmsbana som tar deg ned til Flåm på en time. Se her for togruter

Se her for hurtigbåt fra Bergen til Flåm. Avgang fra Bergen Strandkaiterminal er kl. 8.00. Retur fra Flåm kl. 15.30. Turen tar omtrent fem og en halv time. (Gjelder 01.04.19 - 30.09.19)

 • Flåmsbana

  Flåmsbana er en av verdens mest spektakulære togreiser.

 • Kortreist mat

  Maten som blir servert, er i stor grad hentet fra gårdene i og rundt Aurland Kommune.

 • Grønne konferanser

  Hotellet gjør sitt ytterste for å ivareta og påvirke minst mulig av vårt miljø og naturen rundt.

Grønn konferanse på Fretheim

Konseptet Grønne Konferanser ble opprettet av Stiftelsen Miljøfyrtårn i 2012, med målsetning om et mer bærekraftig alternativ til konferanser. Alle kan arrangere konferanser og møter, men for å invitere til en Grønn Konferanse må arrangør være miljøsertifisert eller kunne dokumentere at man er i prosess for å bli det.

Konferanser på Fretheim Hotel blir gjennomført i henhold til kravene og retningslinjene som er satt for konseptet. Blant annet innebærer dette fokus på økologisk mat, mindre bruk av rødt kjøtt og menyer tilpasset sjømatguiden til WWF Verdens Naturfond.

Ønsker man en aktivitet under konferanseoppholdet, er et fjordcruise med helelektriske Future of The Fjords på verdensarvlistede Nærøyfjorden et godt alternativ.

Nytt for høst 2019/vinter 2020 er at du kan arrangere konferanser om bord på hybridfartøyet Vision of The Fjords. Båten tar opp til 400 personer, og har det du måtte trenge av fasiliteter. Ta kontakt for mer informasjon.

Kapasitet for inntil 170 deltakere

Fretheim Hotel ligger sentralt plassert på Vestlandet. Hit kommer man med tog, buss,bil, båt og sykkel. Hotellets beliggenhet ved fjorden og fjellet gjør hotellet til et egnet sted for å kombinere selve møtet med ulike typer av aktiviteter.

Møtefasilitetene er skreddersydd for ledelses- og styremøter, seminarer og større nasjonale og internasjonale arrangement med kapasitet for inntil 170 deltakere. Totalt har hotellet 5 saler og flere hyggelige grupperom. De fleste av møterommene har mye dagslys og utsikt mot fjell og fjord. Det tilbys egne selskapslokaler og stuer for mindre grupper, i tillegg til restauranten.


Forslag til aktiviteter etter eller før møtet:

 • Tur med Flåmsbana
 • Båttur på Sognefjorden/Nærøyfjorden  
 • Sykle Rallarvegen
 • Kombiner Flåmsbana med en gåtur i Flåmsdalen
 • Cidersmaking på Fretheim Hotel / Bakkastova
 • Ølsmaking / Akevitt smaking på Ægir bryggeri
 • Fjordsafari – tur på fjorden i åpne RIB båter
 • Besøk og omvisning på Aurlandssko fabrikk
 • Ostesmaking i Undredal
 • Sykkelturer langs fjorden
 • Besøk Otternes klyngetun
Møtekapasitet: 170
Hotellrom: 121
Sogndal lufthamn, Haukåsen, 70 km
Flåmsbanen
Ulike aktiviteter
Ølsmaking