Kurs og konferanse

Høyevarde fyrhotell

Se kart her

Kurs og konferanse


Høyevarde er på ca 60 mål naturlandskap, og befinner seg som en skjult uberørt skatt inne på Hydros anlegg på Karmøy. Høyevarde er åpent for individuelle gjester i juli. Resten av året er det åpent på forespørsel for konferanse- og selskapsgrupper. Hold ditt neste møte i fyrstasjonen fra år 1700. Bedre blir det ikke!
  • Ro

    På Høyevarde Fyrhotell er dere helt for dere selv.

  • Fyrstasjon

    Høyevarde fyrstasjon ble opprettet i år 1700.

  • Kjærlighet til mat

    Kun ferske råvarer fra områdets beste leverandører og produsenter

Slå opp døren og la den fantastiske sjøbrisen gjøre deg klar til dagens møte

Høyevarde fyrstasjon ble opprettet i år 1700, og har vært et viktig fyrtårn i Karmsundet, tidligere kalt Nordvegen. Selve Høyevarde fyr som det står i dag er fra år 1858 og består av en «fyrvokterbolig», «tollstasjon», naust, sjøhus og ett vedfyrt bakeri. I 1700 fikk Heinrich Petersen Ysted den kongelig bevilling til å drive fyret på Høyevarde.

Høyevarde er på ca 60 mål naturlandskap, og befinner seg som en skjult uberørt skatt inne på Hydros anlegg på Karmøy. Høyevarde har komfortable rom, spetaktakulert møterom, herskapelig spisesal, flott hageanlegg og ikke minst ro.

Inne på området er det en bronsealdergrav fra år 1500 f.Kr.

Høyevarde er omtalt i engelske historiebøker. Jarlen av Bothwell, dronning Maria Stuarts elsker, ble tatt til fange på Høyevarde etter flukten fra Skottland.

Hele Høyevarde er fredet av riksantikvaren.

Møtekapasitet: 30
Hotellrom: 10
Haugesund lufthavn, Karmøy 11 km
Ulike aktiviteter