Vakker beliggenhet i Holmenkollen som kongsgården i eventyret ved inngangen til Nordmarka, kun en 20-minutters kjøretur opp fra Oslo sentrum.
Lysebu ble opprinnelig bygget i 1916 i tradisjonell norsk byggestil. Innredning og miljø er i samsvar med bygningens opprinnelige egenart - slik har det beholdt sitt preg av å være en storgård. Eiendommens størrelse og beliggenhet understreker også dette, og gir en enestående mulighet for natur- og friluftsopplevelser.
Det tar ikke mange minuttene. Likevel gjennomgår man en mental forandring i løpet av turen oppover i Holmenkollen. Kanskje er det fordi man bokstavelig talt legger byen og dagliglivet under seg. Så når man stiger inn på tunet på Lysebu, er det bare å trekke inn den friske luften og gjøre seg klar for dagens arbeid. Innenfor dørene blir roen tilført puls og energi fra andre gjester, og vår allestedsnærværende betjening. Utviklet til det ypperste når det gjelder kvalitet, bekvemmelighet og estetikk. Et gjennomført fokus på detaljer skaper den helheten som gjør Lysebu til Lysebu. Den kan ikke beskrives. Den må oppleves.
Hvordan komme hit:
Linje 1- Frognerseteren stopper på Voksenkollen en kort gåtur fra hotellet. Se Ruter for mer informasjon.
Lysebu kan by på rom for både store og små møter:
Møterom | Kapasitet |
Frederik 7s Høj | 9 personer |
Vejrhøj | 5 personer |
Gyldenløvshøj | 9 personer |
Alvildashøj | 14 personer |
Jelshøj | 10 personer |
Møllehøj | 20 personer |
Kavalersalen* | 110 personer |
Biblioteket | 13 personer |
Krane | 14 personer |
Sjælland | 45 personer |
Jylland | 60 personer |
Fyn | 60 personer |
Lolland/Falster | 14 personer |
Grupperom | 8 personer |
*Med tilhørende peisestue. Kapasitet for de største møterommene er i kino.
På Lysebu brygger de nå alt øl som serveres til gjestene, og de kan tilby alt fra lager til doppelbock og staut. Nå inviterer deres bryggmester, som i flere år har jobbet med ølproduksjon med fokus på alternative råvarer, til ølsmaking for grupper som besøker hotellet. Ølsmakingen holdes i Lysebus flotte lokaler og deltakerne vil få smake på fire ulike ølsorter fra bryggeriet. I løpet av en time får deltakerne en uformell innføring i ølbrygging, råvarer og ulike ølsorter. Dere smaker og snakker om de ulike ølsortene i godt selskap.
Pris: 395,- per person ink. mva,
inkluderer 4 x 2dl øl.
Tid: 1 time
Minimumsantall deltakere: 10 personer
På Lysebu handler det om å forvalte ressursene på en ansvarlig måte.
Vinkjelleren på Lysebu er i verdensklasse.
Lysebu har vunnet mange priser.