Kurs og konferanse

Kviknes Hotel

Inspirasjon i historiske omgivelser


På Kviknes Hotel kan dere gjøre som så mange andre som kommer til Balestrand – vandre rett inn i den nasjonalromantiske scenen som har inspirert kunstnere i over hundre år. Moderne fasiliteter kombinert med familiehistorie tilbake til 1877 gjør det spennende og inspirerende å være her.
Et møte ved den vakre Sognefjorden

Kurs og konferanser på Kviknes Hotel blir garantert noe utenom det vanlige. Her blir dere godt ivaretatt av hotelldirektør Sigurd Kvikne med familie. Fasilitetene er moderne og kombinert med historien helt tilbake til 1877 sammen med god mat, en rikholdig vinkjeller og et stort utvalg av kursaktiviteter er dette de beste grunnene til at dere bør velge Kviknes.

Hotellet ligger idyllisk til ved Sognefjorden. Listen over prominente gjester ved Kviknes Hotell er svært lang. Keiser Wilhelm II av Tyskland var ofte gjest i Balestrand. I tillegg er kongelige, keisere, presidenter, statsministere, filmstjerner og kunstnere fra mange land å finne på gjestelisten.

Hvordan komme hit:

Med bil Bergen – Balestrand: 200 km – ca. 4 timer.
På sommerstid er ruten via Voss og Vikafjellet på sitt aller vakreste. Er Vikafjellet stengt kommer dere lettest til Balestrand via Knarvik og fergesambandet Lavik-Oppedal.

Med bil Sogndal – Balestrand: 50 km – ca. 1 t inkl. ferge Hella-Dragsvik. 

Leiebil kan bestilles via hotellet, eller direkte fra Balholm Bilutleige på www.leigebil.no. Leie er mulig fra hotellet til flyplassene i Førde/Sogndal eller omvendt.

Det går også hurtigbåt med to daglig avganger fra Bergen til Balestrand. 
Se ruter her.

  • Kunst

    En unik samling av originalkunst fyller veggene.

  • Vinkjeller

    Vinkjelleren inneholder mer enn 300 ulike viner.

  • Vertskap siden 1877

    Ole Kvigne overtok hotellet i 1877 sammen med konen Kari og broren Knut.

Møterom blant fjord og fjell

De større møterommene har følgende kapasitet: 

Kviknessalen (1, 2 og 3): 
Inntil 450 personer
Privaten: Inntil 120 personer
Høyviksalen: Inntil 55 personer


I tillegg til de større møte- og konferanserommene, tilbys mindre grupperom i tilknytning til konferanseavdelingen. Utstyr som flipover, overhead, lerret og projektor er tilhørende utstyr.

Rett utenfor døren tilbys en rekke aktiviteter med fjorden og fjellene som arena, som blant annet fjordrafting, kajakktur, RIB-tur, sykkeltur og fjelltur. Det tilbys også vinsmaking i hotellets vinkjeller.

Møtekapasitet: 450
Hotellrom: 200
Førde lufthamn, Bringeland 96 km
Hurtigbåt til Bergen
Vinkjeller