Historier med sjelDe Historiske Hotell

Våre hotell er ikke ”vanlige” hotell. Hos oss finner du herregårder, herskapshus, gods, store og små trehotell i sveitser og jugend stil, gamle skysstasjoner som er gjort om til vakre små romantiske hotell og mye mer. Dette, samt lidenskapen til vertskapsrollen er først og fremst det som kjennetegner De Historiske. Et opphold hos De Historiske handler først og fremst om å gi deg en personlig og gjestfri opplevelse i en atmosfære av ekte kvalitet der du som gjest står i sentrum. Vi tilbyr utsøkte matretter basert på de beste råvarene, årgangsviner hentet opp fra vinkjelleren, original kunst på veggene, kulturopplevelser av beste kvalitet, interiør og utsmykking basert på lange tradisjoner, herskaplig behandling, spennende historier, en romantisk stemning, fred og ro, kroppspleie, golf og mye mer. Våre hotell representerer mye mer enn en god seng og et godt måltid. Først og fremst representerer vi et mangfold av opplevelser, både innvendig så vel som utvendig. Utfordringen din er derfor å velge hva du vil gå glipp av! Uansett valg skal vi gjøre vårt beste for å gi deg følelsen av at dette er ”et godt sted å være”.


De Historiske Perler
De Historiske har også mindre perler som ligger hemmelighetsfullt til i landets små bygder og innerst i trange fjorder. For disse er det som for våre hoteller, spisesteder og skip, De Historiske sine verdier og den sterke historiske forankringen som lever videre i utsmykking, kunst og interiør. Våre historiske perler har en autentisk og varm atmosfære, og som alle streber etter å gjøre et varig inntrykk på sine besøkende.

Vertskapet er personlig der man som gjest blir tatt vare på med en trygg, vennlig og personlig service. Gjestfriheten og atmosfæren gjør det enkelt å føle seg hjemme, og det er lett å ønske seg tilbake. Reisen til disse små perlene er en opplevelse i seg selv og gir deg og dine den riktige stemningen på vei til målet, i vakker norsk natur. Ikke bare får du tilbringe tid på steder som gir deg kulinariske nytelser, stillheten og spennende historier, men du får på kjøpet en reise som inkluderer vakker, storslagen natur, smale, svingete veier, avslappende fergeturer høye fjelloverganger og sjøgrønne fjorder.

Ta deg god tid når du besøker våre perler og nyt utsøkt lokal mat og drikke, enten lokalt øl eller gode viner. Du vil også finne mange spennende aktiviteter og opplevelser rett utenfor døren, der fjell og fjord, elver og fossefall, museer og butikker, severdigheter og kulturopplevelser venter på deg.


De Historiske Spisesteder
Norske mattradisjoner har dype røtter innen norsk kultur, også i dag. Utfordringen er å finne disse historiske opplevelsene utenfor norske hjem. Det er med dette utgangspunktet vi kan tilby et konsept som tar sikte på å fremheve historiske spisesteder i Norge. De Historiske Spisesteder er i stadig vekst. Du vil kunne føle deg trygg på å oppleve et spisested som utstråler en atmosfære av å være et godt sted å være, og som setter høye krav til vertskapsrollen og kvalitet. Vårt viktigste mål er å innfri dine forventninger til at mat skal være en opplevelse. De Historiske Spisesteder er derfor opptatt av å gi deg en unik mat- og vin opplevelse formidlet av et engasjert personale med betydelig kompetanse innen gastronomi.

Håpet er å etterlate et varig inntrykk slik at du forteller historien om oss videre til andre.


De Historiske Skip
Velkommen til en kulturhistorisk reise med vårt historiske skip MS Henrik Ibsen! En båtopplevelse med tradisjoner og der stemningen og trivselen om bord kan spores tilbake til røtter fra en svunnen tid. Skipet er av absolutt historisk komfort med ekte skipsgulv, mahogni, gullkantede speil og messinglamper. Stilfulle uniformer hos mannskapet skaper en ramme på reisen som minner deg om tider da selve reisen var mer enn bare transport. Kulinariske opplevelser med mat og drikke blir servert av et engasjert mannskap med service og smaker som setter ekstra spiss på reisen.