Eventyret starter i Lom, på Fossheim!


Har du drømt om å kunne strekke armene i været, rope hurra og skue utover fjellheimen fra toppen av Norge?

Denne sommeren kan det kanskje være din tur til å følge i de store pionérenes fotspor og ta de siste stegene mot toppen for å nyte utsikten fra Galdhøpiggen. Vel tilbake fra turen feires bragden med 6 velsmakende retter i spisesalen, og etterpå kan du synke ned under en myk dyne og kjenne på de ømme bena og den nye mestringsfølelsen.

Du kan også starte turen rett utenfor døren og bestige den ikoniske Lomseggen, som du ser fra frokostbordet. Det sies at det er en av de mest målende fjellene i Norge, selv om det ikke alltid er avbildet i Lom. Du kan også følge i Olav den Helliges spor og gå Olavsruten, eller tilbringe dagen i en klatrepark. Ta en spasertur rundt i Lom nasjonalparklandsby, la deg bergta av utstillingen på Lom Fjellsenter, nyt en kanelbolle på Bakeriet i Lom og la deg fascinere av de utskårne dragehodene på stavkirken.


Turinformasjon Galdhøpiggen 

Dere kjører i egen bil til Juvasshytta (45 min. kjøring) med oppmøte klokken 09.30. I høysesongen går det også buss fra sentrum av Lom. Forsikre deg om at du har bestilt guiding og en plass i tau-gruppen på forhånd her. Pris for guiding er kr. 380 pr. person og kr. 330,- pr. barn 7-15 år.

Førerne kommer ut rett før oppmøte, og det blir gitt felles informasjon. Seler blir delt ut og tilpasset den enkelte. Barn bruker kroppssele, og disse krever litt mer justering. Guidene organiserer dette. T‍uren er ca 15 km tur-retur, og tar 6-7 timer.


Utstyrliste:

• Gode sko, fjellsko o.l. Ikke joggesko! Fjellsko kan leies på Juvasshytta. Har du gamasjer er det fornuftig å bruke - særlig tidlig i juni/juli.
• Solbriller
• Lue
• Votter
• Solkrem
• Ytterklær som er regnavstøtende/vindtett.
• Skift


Turpakke inkluderer:

🌿 To overnattinger på Fossheim Hotell
🌿 3-retters Fossheim meny dag 1
🌿 Frokost, smøring av nistepakke med fyll av termos
🌿 6-retters Fossheim meny dag 2 
🌿 Frokost før avreise dag 3

Pakken gjelder i perioden 1. juni – 15. september.