En historie å ta vare på


Unn deg et kulturhistorisk opphold i helt spesielle omgivelser!

Et opphold på Røisheim i Lom i dag er en reise i historie, med dagens krav til komfort. Gamle tradisjoner innenfor byggeskikk, kunst, mat og folkemusikk er eksempler på det levende kulturlivet. Området har også fostret og inspirert mange diktere: Knut Hamsun, Tor Jonsson og Olav Aukrust har alle satt preg på den lokale og nasjonale litteraturen.

Klokken 19.30 ringer Kjetil i matklokken og det er klart for kveldens 4-retters middag. Når alle har fått noe i glasset, kommer Kjetil inn og presenterer kveldens meny samt forteller litt om Røisheim sin historie den gang og nå.

Det hele starter med en liten appetittvekker fra kjøkkenet. Her serveres tradisjonell mat med vår tids vri. All mat er laget fra bunnen av. Røisheims ønske er at du/dere skal reise med gode minner om måltidene du har spist her -  gleden av å nyte norsk tradisjonsmat i tidsriktig tilberedning. Du skal kose seg med hver en rett og glede deg med forventning til neste rett blir servert. Restauranten bruker så langt det lar seg gjøre lokale råvarer ut fra sesong og tilgang.

Blant annet benyttes lokale urter fra omegn og sopp fra Krokskogen for å nevne noe. Til frokost kan du kose deg med hotellets hjemmebakte brød, hjemmelaget -syltetøy, spekepølse av hjort fra Bøverdalen og leverposteien av hjort, eller lokal ost fra Vågå, egg fra Sjåk i tillegg til alt det andre som er å finne på den innholdsrike bufféen.

Historisk opphold inkluderer:
• Overnatting
• Kveldens 4-retters middag
• Historiefortelling
• Frokost
• Mulighet til å smøre nistepakke og fylle termos