En skjult fjellperle i Hardanger


Legg turen til Ulvik og kombiner en uforglemmelig fjellopplevelse med deilig mat og avslapning på historiske Brakanes Hotel!

Oksen byr på en storslått 360-graders utsikt over nesten hele Hardanger. Her kan du se fjordene Samlafjorden, Sørfjorden, Eidfjorden, Granvinsfjorden, og fjellområdene på Voss og i Hardanger. Denne turen passer for de fleste, så lenge man tar seg god tid til stigningen. Fra parkeringsplassen til Oksen tar det fra 2-4 timer å gå én vei, avhengig av fysisk form. Tur-retur må man regne med 3,5 – 6 timer.

Stien starter bratt opp gjennom granskogen, og fra stølen Vindhovden får du en imponerende utsikt over Samlafjorden og Sørfjorden. Deretter fortsetter stien bratt oppover, spesielt mellom 400-600 moh og 800-1100 moh. På toppen venter en fantastisk utsikt over hele regionen. For den aller beste utsikten, ta turen videre til Veten på den sørlige delen av toppen av Oksen, hvor du også finner den gamle varden.

Husk å ta deg god tid og fange øyeblikkene med kameraet underveis og skriv navnet ditt i boka som ligger i postkassen på Oksen. Unngå turen i dårlig vær, da tåke ofte legger seg over toppen og gjør det vanskelig å finne veien ned igjen. Ta med mat, drikke og varme klær, da det kan bli kaldt på toppen.

Du kan velge å gå ned til Djønno, Selstad i Granvinsfjorden eller Stokksel i Granvin. Disse rutene er ikke like godt merket, så kart er anbefalt. Når du kommer tilbake til hotellet, kan du nyte en deilig afterhike-sider fra lokale produsenter, etterfulgt av en utsøkt 3-retters middag. For ekstra komfort kan du la beina få velfortjent hvile i hotellets badestamp eller ta en forfriskende dukkert fra brygga.


Tilkomst og parkering 

I rundkjøringen inne i Vallaviktunnelen på nordsiden av Hardangerbrua, ta først av mot Ulvik. Når du er ute av tunnelen i Vallavik, ta av og kjør Fv 302 mot Djønno/Tjoflot. Følg fjorden til Tjoflot (ca. 17 km). Fra Tjoflot går det en liten grusvei opp til 250 moh, egnet for personbiler. Det er god plass til parkering ved enden av grusveien.

Vis hensyn og avpass farten på veien mellom Vallavik og Tjoflot, da det er noen smale partier og gjennomkjøring i tun hvor barn leker.

Turpakke inkluderer:

🥾 Overnatting med buffetfrokost
🥾 Fjordtind-matpakke til tur dag 2
🥾 3-retters middag begge kvelder
🥾 Afterhike-sider etter turen

Turen er tilgjengelig fra juni til og med 14. september.