Våropphold med AVIS og De Historiske

Vårlige reisetips med leiebil


Endelig kan vi høre fuglekvitter og kjenne solen varme mot ansiktet igjen. Tjuvstart sommeren med en reise på våren og se naturen våkne til liv etter en mørk og kald vinter.


Bor du på et historisk hotell får du opptil 15% rabatt på leiebil hos AVIS. Å leie en bil gir deg både frihet og fleksibilitet. Ta deg tid til å stoppe ved skjulte perler langs veien og nyt en god kopp kaffe på en sjarmerende kro underveis. I din egen leiebil får du frihet til å være virkelig spontan og eventyrlysten på en måte som liver opp reiseopplevelsen.

Under har vi samlet noen reisetips for din neste bilferie - fra fruktblomstring til vårlige toppturer på ski.


AVIS.png

 

Opplev fruktblomstringen i Hardanger

Alt det vakre du har hørt om Hardanger er sant!


Dra til Hardanger om våren og opplev de over 600.000 frukttrærne i full blomst. Fruktblomstring i Hardanger blir omtalt som vårens vakreste eventyr. Med blå fjord, grønne lier, snødekte fjell og frukttrær som står i blomst er du garantert en uforglemmelig opplevelse.

Kjør langs Nasjonal Turistveg Hardanger og nyt det vakre landskapet. Veiene i Hardanger har sin egen fart, og du må tilpasse deg det naturlige tempoet. Her ligger vegen på hyller i bratte dalsider, eller går bokstavelig talt gjennom eplehagene.

En tur langs Nasjonal turistveg Hardanger åpner for et mangfold av opplevelser, og du bør ta deg tid til aktiviteter, attraksjoner og fotturer underveis. Sjekk inn på historiske Hotel Ullensvang, med en mektig utsikt mot både Hardangerfjorden og Folgefonna, besøk historiske Utne Hotel eller legg turen til Brakanes Hotel i Ulvik. Kombiner turen med fruktstivandring og et besøk på en av de lokale sidergårdene

Vår i Jotunheimen

Lom og Jotunheimen er kjent for sin mektige natur, sin friske luft og sine varierte opplevelser.

Det var den norske dikteren Aasmund Olavsson Vinje, som ga disse fjellene navnet sitt i 1862; Jøtunheimen - inspirert av det ville landskapet og norrøn mytologi. Lom nasjonalparklandsby er kjent som et kulturhistorisk senter i Norge og byr på varierte aktiviteter. Herfra kan du besøke den gamle stavkirken fra 1100-tallet, vandre på kulturstier eller gå tilbake i tid på Norsk fjellsenter. Har du allerede rukket å savne skiføret byr Jotunheimen og området rundt på varierte turer når solen varmer og Norge er på sitt vakreste. 

Sjekk inn på historiske Fossheim Hotell, et tradisjonsrikt hotell midt i den vakre nasjonalparklandsbyen. Hotellet har bygd opp det som i dag er et av Norges beste hotellkjøkken, med fokus på mat fra lokale gårder, fjell og fiskevann. 

Ønsker du å oppleve mer anbefaler vi en reise langs Nasjonal turistveg Sognefjellet mellom Luster og Lom - den høyeste og kanskje mest imponerende fjellovergangen i Nord Europa (høyeste punkt 1430 moh). På denne bilturen får du virkelig oppleve kontrastene i den ville norske naturen. Du kan da ende opp på Walaker Hotell i Solvorn eller kjøre videre og oppleve bokbyen Fjærland og Fjærland Fjordstove Hotell.

Vårlig Sørlandsidyll og skjulte hotellperler

Våren kommer naturlig nok til de sørligste delene av landet først, så hvorfor ikke legge en langhelg til en by sørpå? 

Utforsk de hvite byene som ligger på rekke og rad langs kysten og start din reise med å sjekke inn på historiske Det Lille Hotel i Risør, «den hvite by ved Skagerrak». De hvite, gamle trehusene gjør Risør til en av Europas best bevarte trehusbyer. Her kan du gå på koselig handletur i Risørs mange nisjebutikker og oppleve natur- og dyreliv på nært hold langs kysten og i skogen. 

Kjører du lenger sørover finner du den staselige lystgården Boen, like utenfor Kristiansand. Omkranset av en klassisk park er dette stedet for å virkelig senke skuldrene og nyte det gode livet. På kjøkkenet skapes det elegante matretter som til fulle smaker av råvarenes opprinnelse og egenart.

Turen videre kan også fortsette til Farsund på Lista-halvøya. Farsund er en sørlandsby med en spennende historie som spenner fra kapervirksomhet til heksebrenning.

Nasjonal turistveg Ryfylke

De nasjonale turistvegene byr på kjøreturer gjennom det vakreste av norsk natur, utsiktspunkt og tilrettelagte rasteplasser med spennende arkitektur. 


Reisen langs den nasjonale turistvegen i Ryfylke er en reise i kontraster. Her møter du nakent høgfjell, stupbratte fjellsider, dype fjorder, men også internasjonalt anerkjent arkitektur. Med søkelys på lokal mat og industrihistorie - og med Suldalsvatnet og de omliggende fjellene som bakteppe - er Energihotellet en perfekt base for unike naturopplevelser.

Lær mer om Geir Grungs arkitektoniske verk i Suldal og Røldal og opplev det største energimagasinet i Norge, Blåsjø. Ta også et stopp ved Høse bru, like nord for Sand i Suldal kommune. Broen er tegnet av Rintala Eggertsson Architects, og er et elegant samspill mellom natur og det menneskeskapte.

I tillegg til arkitektoniske opplevelser langs den Nasjonale turistvegen finner du også storslått natur som Svandalsfossen i Sauda og ved utsiktspunktet på Lovra i Suldal.

Les mer om Nasjonal Turistveg Ryfylke her.

Telemark - fra kyst til høyfjell

Telemark har noe av det herligste kjøreterrenget som finnes.

Her kan du kjøre endeløse svinger i alle himmelretninger. Dype daler og høye fjell i kombinasjon med god, lokal mat og kultur setter en helt spesiell spiss på din reise i eller gjennom fylket.

Stopp underveis på gamle bygdetun og nyt utsikten. Telemark er et landbruksfylke med stor matglede, så her venter gode matopplevelser rundt en hver sving. Opplev verdensarvbyen Rjukan og sjekk inn på Rjukan Admini Hotel, besøk HUB-hotellet Straand Hotel i Vrådal eller opplev ekte gårdsidyll hos Søstrene Storaas like utenfor Kongsberg. Du kan også kjøre videre til eventyrhotellet Dalen Hotel - kanskje kombinert med et kanal- og slusecruise på Telemarkskanalen?


PS: På utkikk etter skreddersydde kjøreopplevelser? Sjekk ut Hubriding.no